Ο Xi Jinping διατάζει τον κινεζικό στρατό να είναι έτοιμος να πολεμήσει ανά πάσα στιγμή !


Ο ηγέτης της Κίνας, Xi Jinping, έχει κατευθύνει τον στρατό να ενισχύσει την εκπαίδευση το 2021 και να χρησιμοποιήσει περισσότερη υψηλή τεχνολογία στις ασκήσεις του. 

Η παραγγελία έρχεται μετά από τεταμένες αντιπαραθέσεις με την Ινδία και την Ταϊβάν πέρυσι. 

Ο Σι, ο οποίος προεδρεύει της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, διέταξε τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να διατηρήσει «ετοιμότητα μάχης πλήρους απασχόλησης» και να είναι έτοιμος να «δράσει ανά πάσα στιγμή». 

«Οι διοικητές και οι στρατιώτες ολόκληρου του στρατού πρέπει… να προωθήσουν το πνεύμα της μάχης χωρίς τον φόβο των κακουχιών και τον φόβο του θανάτου» , γράφει η εντολή, σημειώνοντας ότι φέτος θα είναι η 100ή επέτειος από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. 

Ο Xi ανέθεσε στην PLA να ενισχύσει την «προπόνηση της πρώτης γραμμής» και να «αυξήσει σημαντικά» τη χρήση της τεχνολογίας σε ασκήσεις. 

Αποκαλώντας τη σύγχρονη τεχνολογία «τον πυρήνα της αποτελεσματικότητας της μάχης», ο Xi διέταξε τον στρατό να χρησιμοποιήσει προσομοιώσεις υπολογιστών σε ασκήσεις και να διερευνήσει τρόπους για να προσθέσει περισσότερες τεχνολογίες και διαδικτυακές μεθόδους στις επιχειρήσεις τους. 

Σύμφωνα με το South China Morning Post, η αναφορά των μη καθορισμένων «στρατιωτικών αγώνων πρώτης γραμμής» στη γενική εντολή στην αρχή του έτους στον στρατό ήταν μια απόκλιση από προηγούμενες τέτοιες εντολές που εκδόθηκαν από τον Xi, στις οποίες το PLA είχε πει να «διαχειριστεί κρίσεις» και αποτρέψτε τον πόλεμο. ”

Η Κίνα έχει σημειώσει αυξημένες εντάσεις με τους γείτονές της Ινδία και Ταϊβάν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. 

Οι εχθροπραξίες κατά μήκος των συνόρων των Ιμαλαΐων κορυφώθηκαν με μια αιματηρή αψιμαχία τον Ιούνιο, όταν σκοτώθηκαν 20 Ινδοί στρατιώτες, και το Πεκίνο υπέστη έναν άγνωστο αριθμό θυμάτων. 

Η ατμόσφαιρα στο έδαφος παρέμεινε από τότε τεταμένη, παρά τη δέσμευση και των δύο πλευρών για αποσυγκέντρωση. 
ΠΗΓΗ: sahiel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...