Η συμφωνία της ντροπής: Το Γερεβάν θα επιστρέψει εδάφη στο Μπακού ! Οι ΕΔ της Αρμενίας καλούν σε ξεσηκωμό τον κόσμο !

 


Ως μία από τις πιο ''μαύρες'' σελίδες της Αρμενίας θα μπορούσε να πει ότι είναι η σημερινή.

 Το Γερεβάν αποδέχθηκε τους όρους του Ερντογάν, με την Ρωσία να δείχνει για άλλη μία φορά το πραγματικό της πρόσωπο. 

 Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον, με τον Αρμενικό Στρατό να καλεί κόσμο στο Αρτσάχ, καθώς δεν δέχεται τους όρους της συμφωνίας. 

 Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Αρμενίας δηλώνει πως δεν γνώριζε τις κινήσεις Πασινιάν!

 Το κείμενο της συμφωνίας... 

 Ανακοινώνεται πλήρης εκεχειρία και τερματισμός όλων των εχθροπραξίων στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

 Η περιοχή του Άγνταμ και τα εδάφη που κατέχονται από το αρμενικό μέρος στην περιοχή του Γκαζάκ της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν θα επιστραφούν στο μέρος του Αζερμπαϊτζάν στις 20 Νοεμβρίου 2020. 

 Το ειρηνευτικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσεται παράλληλα με την απόσυρση των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων. Η διάρκεια της παραμονής του ειρηνευτικού σώματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι 5 έτη με αυτόματη παράταση για τις επόμενες πενταετείς περιόδους, εάν κανένα από τα μέρη δεν δηλώσει 6 μήνες πριν από τη λήξη της περιόδου τη πρόθεση του να τερματίσει την εφαρμογή αυτής της διάταξης. 

 Η Δημοκρατία της Αρμενίας θα επιστρέψει την περιοχή του Kelbajar στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν από τις 15 Νοεμβρίου 2020 και την περιοχή του Λατσίν από την 1η Δεκεμβρίου 2020 αφήνοντας πίσω τον διαδρόμο του Λατσίν (5 πλάτος χιλιομέτρου), το οποίο θα διασφαλίσει τη σύνδεση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Αρμενία χωρίς να επηρεάζει ταυτόχρονα την πόλη Σούσι.Πραγματοποιείται ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και άλλων κρατουμένων και σορών.

 Νοέμβριος 2020 
Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας 
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας


 ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...