Η Κων/πολη ''εκδικείται'' τους Τούρκους: Καταρρέουν τα βυζαντινά τείχη !


H Kωνσταντινούπολη ''εκδικείται''. Η ιστορία ''μιλάει'' και ''θρηνεί''. Οι βέβηλοι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα δεν σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί, το τονίζουμε, τους φιλοξενεί!

Με αίμα και καταπίεση κατέκτησαν την Μ. Ασία, την Πόλη και τα άγια χώματα του Πόντου!

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να μετατρέψουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας σε τζαμί! Το σύμβολο του Ελληνισμού, που στέκεται αγέρωχα παρά τις φθορές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένα ακόμα τμήμα των ιστορικών τειχών της Κωνσταντινούπολης, κατέρρευσε πριν λίγα 24ωρα.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε τα εξής:

"Χρειάζεται επείγουσα παρέμβαση από τον Δήμο και την Κυβέρνηση. Δεν μιλάμε μόνο για μία καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να χαθούν ζωές. Όπως μπορείτε να δείτε, οι άνθρωποι ζουν γύρω από τα τείχη και έχουν γεωργικές καλλιέργεις."

Οι καταρρεύσεις στα ιστορικά τείχη στην Κωνσταντινούπολη είναι πλέον συχνές. Λόγω του γεγονότος ότι έχει παραμεληθεί με την πάροδο των ετών, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μελέτες κάνοντας έρευνες στο περιοχή όπου συνέβη η κατάρρευση.''

Οι Τούρκοι λοιπόν είναι ανίκανοι να προστατεύσουν και τα τείχη της Πόλης! Που είναι η UNESCO; Η ΕΕ; Οι ΗΠΑ; Προφανώς και ειρωνευόμαστε. Μιλάμε για οργανισμούς και χώρες που έχουν γίνει τα ''σκυλάκια'' του Ερντογάν!

Τα «Θεοφύλακτα» Θεοδοσιανά Τείχη...

Ως Θεοδοσιανά τείχη της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστά τα χερσαία τείχη με τα οποία ο Θεοδόσιος Β' «εντοίχισε» την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 408 υπό την επίβλεψη του επάρχου των πραιτορίων της Ανατολής Ανθέμιου, ενώ μετά από ένα σεισμό επισκευάστηκαν και απέκτησαν την τελική τους μορφή το 447.

Η ισχυρή διπλή σειρά των τειχών προστάτευσε την πόλη και κατά συνέπεια την Αυτοκρατορία σε πολλές πολιορκίες δια μέσω των αιώνων, οδηγώντας στην προσωνυμία τους ως «θεοφύλακτα».

Η μόνη φορά που παραβιάστηκαν από εχθρό ήταν το 1453, όταν οι Οθωμανοί, με τη χρήση ισχυρού πυροβολικού, τα διέσπασαν και κατέλαβαν την πόλη, καταλύοντας έτσι και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Δείτε εικόνες:


ΠΗΓΗ: pentapostagma.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...