Τουρκικά ΜΜΕ: «Θα δώσουμε απάντηση στην Ελλάδα μετά από έξι μήνες στο πεδίο της μάχης (όταν λήξει η πανδημία)» !


Τα τουρκικά ΜΜΕ προαναγγέλλουν κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, μόλις περάσει η πανδημία του κορωνοϊού και μάλιστα μιλούν για «απάντηση στην Ελλάδα στο πεδίο της μάχης μετά από έξι μήνες»!

Η τουρκική εφημερίδα «Τουρκιγέ» με τίτλο «Δεν θα της περάσει της καιροσκόπου Ελλάδας», κατηγορεί την Αθήνα ότι την ώρα που ο κόσμος ασχολείται με τον αγώνα κατά του κορωνοϊού, βρίσκει την ευκαιρία να επεκτείνει τις θαλάσσιες ζώνες της στην ανατολική Μεσόγειο επειδή δεν αναγνωρίζει την τουρκολιβυκή συμφωνία με βάση την οποία η Άγκυρα αρπάζει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Αλλά η απάντηση στην Ελλάδα, που αγνοεί τη συμφωνία των θαλάσσιων ζωνών της Τουρκίας, θα δοθεί στο πεδίο της μάχης. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους ο «Πορθητής» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το νέο γεωτρύπανο «Κανουνί» στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερία τονίζοντας ότι «η Άγκυρα είπε ‘στοπ’ στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τουρκιγέ», «μετά το χάρτη που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. με τις δικές της θαλάσσιες ζώνες, η Άγκυρα πέρασε στην αντεπίθεση. Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας θα καθορίσει νέες συντεταγμένες για αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει την απάντηση στην Ελλάδα.

 Στο πλαίσιο αυτό, ενώ το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» συνεχίζει τις γεωτρήσεις του στο νότιο τμήμα της Κύπρου, τα ερευνητικά σκάφη Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις έρευνές τους αδιαλείπτως».

Από την άλλη πλευρά, επισημαίνει το δημοσίευμα, η Τουρκία, έχει λάβει όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού τόσο στα ερευνητικά της πλοία όσο και στα πλωτά γεωτρύπανά της. Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησής του στην ανατολική Μεσόγειο, το προσωπικό του «Πορθητή», που βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, απομακρύνθηκε από το πλοίο και τοποθετήθηκε σε ξενοδοχεία, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Οι αναφορές του τουρκικού Τύπου σημαίνουν ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει πολύ σημαντικό πρόβλημα με τον κορωνοϊό και γιαυτό θα περιμένει να περάσει η κρίση που έχει προκαλέσει για να κινηθεί άμεσα σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την δημιουργία τετελεσμένων.

Εν ολίγοις ο κορωνοϊός καθυστερεί την υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών. Ας μην έχουμε αυταπάτες η Άγκυρα θα μας περιμένει στην γωνία αμέσως μετά την λήξη της πανδημίας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία θα έχει εξαερωθεί. Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει πόσο άσχημα θα κτυπηθεί η Τουρκία από τον κορωνοϊό.




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...