Απόλυτη χούντα: 12.000 δορυφόροι από πάνω μας (ΒΙΝΤΕΟ) !


Η γνωστή εταιρία SpaceX του πολυεκατομμυριούχου Έλον Μασκ έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Starlink.

Το πρόγραμμα Starlink φιλοδοξεί να «στήσει» στο διάστημα ένα τεράστιο δίκτυο δορυφόρων, που θα παρέχει παγκόσμια και χαμηλού κόστους πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως διατείνεται.

Την πρόσβαση αυτή, θα την πετύχει, όχι μόνο μέσω του τεραστίου δικτύου δορυφόρων που θα στήσει –κάποιους από τους οποίους, όπως λέει, θα τους νοικιάζει κιόλας σε άλλες εταιρίες– αλλά και με την ανάπτυξη μιας φορητής κεραίας, σε μέγεθος κουτιού πίτσας, που θα μπορεί ο καθένας να την έχει μαζί του και να συνδέεται με το Starlink, παρακάμπτοντας όλους τους γνωστούς παρόχους του σήμερα. Μια κεραία, που θα μπορεί να εφαρμόζεται ακόμα και πάνω σε οροφές οχημάτων, δίνοντας απεριόριστη αυτονομία σύνδεσης.

Το φιλόδοξο σχέδιο άρχισε το 2018 με την εκτόξευση 2 πρωτότυπων δορυφόρων του Τintin A και Β που επέτρεψε στην SpaceX να βελτιώσει τον δορυφορικό της σχεδιασμό και συνεχίστηκε με την εκτόξευση ενός πυραύλου Falcon 9 της εταιρείας του Έλον Μασκ, από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με ένα φορτίο 60 δορυφόρων, που ήταν τότε το βαρύτερο φορτίο (13,6 τόνοι) που είχε μεταφέρει ποτέ στο διάστημα ένας πύραυλος Falcon 9 και τους οποίους δορυφόρους έθεσε τότε σε τροχιά.Για την καλύτερη κάλυψη της Γης, όσον αφορά αυτό το δίκτυο δορυφόρων ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει πως χρειάζονται τουλάχιστον 12.000 δορυφόροι που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο χαμηλής τροχιάς πάνω από τον πλανήτη Γη έτσι ώστε, εκτός από τη χαμηλού κόστους πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους της Γης, θα παρέχεται επίσης και πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα αποστολής-λήψης δεδομένων μέσω διαδικτύου σε οποιαδήποτε περιοχή. Αυτό το μεγάλο πλήθος των 12.000 δορυφόρων σχεδιάζεται να τεθεί σε τροχιά τουλάχιστον μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς μπορούν να παρέχουν ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς το σήμα δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύει μεγάλες αποστάσεις ως τη Γη, αντίθετα με τους γεωστατικούς δορυφόρους που βρίσκονται σε ύψος έως 42.000 χιλιομέτρων. 

Το «αντίτιμο» για την ταχύτερη κάλυψη είναι, ότι ένα δίκτυο χαμηλής τροχιάς, πρέπει να περιλαμβάνει ένα τεράστιο αριθμό δορυφόρων, ώστε να καλύψει πλήρως τον πλανήτη και το πλήθος αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον ουρανό, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, και να εμποδίσει ακόμα και τους αστρονόμους από το να παρατηρούν τα άστρα σε μακρινές αποστάσεις.

Το κόστος υλοποίησης του Starlink είναι τεράστιο, υπολογίζεται σε 10 δις δολάρια και σίγουρα, για να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα η εταιρία του Έλον Μασκ, πρέπει να έχει έναν πολύ σοβαρό λόγο για να το κάνει!

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τι ακριβώς σχεδιάζει να αποκομίσει από αυτή την επένδυση ο Έλον Μασκ και τα αναμενόμενα κέρδη είναι πράγματι τεράστια. Κέρδη που του δίνουν τη δυνατότητα για γενναίες χρηματοδοτήσεις από τη ΝASA, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει, όπως διατείνεται η εταιρία, σε έρευνα κι ανάπτυξη νέων πυραύλων και τεχνολογίας που θα κάνει δυνατή τη δημιουργία αποικιών στον Άρη και τη Σελήνη, Ένα σχέδιο πέρα από τους προσωρινούς στόχους, που έχουν ως σκοπό την πρόσβαση όλων των κατοίκων της Γης σε φθηνό και γρήγορο ίντερνετ για εκπαιδευτικούς κυρίως λόγους, όπως διαφημίζει η εταιρία.Βλέπουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά, ως προκάλυψη ενός εγχειρήματος που οι σκοποί δημιουργίας του είναι αμφιλεγόμενοι, να προτάσσεται το γενικό καλό, όπως η γνώση και η εκπαίδευση που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. 

Σίγουρα αυτό το επιχείρημα δεν πείθει πλέον, τη στιγμή που οι προσπάθειες παγκοσμίου ελέγχου των ανθρώπων είναι πλέον εμφανέστερες παρά ποτέ και τις ζούμε τώρα, με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το πως μια ιδιωτική εταιρία μπορεί να εκτελέσει ένα εγχείρημα που θα της δώσει σχεδόν το μονοπώλιο του ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη, με τεράστια χρηματοδότηση από τη NASA και χωρίς καμιά αντίδραση από κράτη όπως η ΗΠΑ και η Ρωσία ή άλλους παγκόσμιους ανταγωνιστές, μας βάζει σε σκέψεις για το ποια κέντρα εξουσίας βρίσκονται πίσω από κυβερνήσεις και παγκόσμιους οργανισμούς.

Το Starlink θα καλύψει όλη τη Γη με ένα δίχτυ άμεσης παρακολούθησης και πληροφόρησης κέντρων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα αυτά κατά το δοκούν. Μπορούμε να φανταστούμε την εξουσία που θα δίνει η κατοχή τέτοιου μεγέθους πληροφόρησης, ειδικά αν αυτός που θα εξασκεί την παγκόσμια εξουσία θα είναι μόνο ένας.
ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...