Ο Μακρόν στέλνει Γαλλική αρμάδα ανάμεσα σε Κρήτη & Λιβύη !


Με τους επίλεκτους κομάντος FUSILIERS MARINS αλλά και το υπερσύγχρονο ελικοπτεροφόρο MISTRAL «DIXMUDE» οι Γάλλοι συμμετέχουν στη μεγάλη ελληνική διακλαδική άσκηση «ALEXANDER THE GREAT 2020».

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν- λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι- στέλνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το LHD (Landing Helicopter Dock) «DIXMUDE», ισχυρή δύναμη Πεζοναυτών αλλά και μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ90.

'Ολα αυτά την στιγμή που τουρκικές μονάδες υποβρυχίων καταστροφών SAT-SAS να διενεργούν “ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας”, (λίγο πριν σταλούν στην Λιβύη), μαζί με τα ειδικά υποβρύχια οχήματα τους, ταυτόχρονα σε Κωνσταντινούπολη, Τουντσελί και Κερύνεια, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά εδώ και πολλές δεκαετίες οι σχέσεις Αθήνας και Παρισιού είναι άριστες και μάλιστα τα τελευταία χρόνια η Γαλλία δεν κρύβει την πλήρη στήριξή της στις ελληνικές θέσεις, η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών δεν είχε προχωρήσει ιδιαίτερα στον τομέα των κοινών ασκήσεων.

Μην ξεχνάμε πως αναφέραμε και πρόσφατα, έρχεται πρόταση για την μόνιμη παρουσία γαλλικής φρεγάτας στο Αιγαίο, σύμφωνα με αμυντικού τύπου γαλλικά ΜΜΕ, στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα έως την παραλαβή των νέων μονάδων επιφανείας λόγω των έντονων τουρκικών προκλήσεων.

ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ...

Το Αρχηγείο Στόλου στέλνει στο γαλλικό ναύσταθμο της Τουλόν τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ». Το ελληνικό πολεμικό πλοίο θα αποτελέσει μαζί με άλλα γαλλικά πλοία μέρος της αρμάδας η οποία θα συνοδεύει το αεροπλανοφόρο «CHARLES DEGAULLE» στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει to newpost.gr

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο αποπλέει τα επόμενα 24ωρα και έχοντας στο πλευρό του μεταξύ άλλων και τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» θα κινηθεί ανατολικά περνώντας βόρεια της Λιβύης και Νότια της Κρήτης. Η γαλλική αρμάδα μαζί με το «ΣΠΕΤΣΑΙ» αναμένεται μάλιστα να πραγματοποιήσουν γυμνάσια με τη συμμετοχή τόσο των μαχητικών «RAFALE» τα οποία μεταφέρει το «CHARLES DE GAULLE» όσο και ελληνικών αεροσκαφών F-16 από τις πολεμικές Μοίρες κυρίως της Σούδας.

Η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί όπως εκτιμάται την πρώτη από μια σειρά κινήσεις τις οποίες θα κάνει το Παρίσι για να εκφράσει την έμπρακτη στήριξή του στις Ελληνικές θέσεις.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Αθήνα δεν θα επιτρέψει σε τουρκικό πλοίο να προχωρήσει σε έρευνες τόσο στην περιοχή του Καστελόριζου όσο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία πάντως συνεχίζει την επικίνδυνη τακτική της στο Αιγαίο με συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά. Κίναρος, Οινούσσες και Παναγιά βρέθηκαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο της Άγκυρας. Από τη Δευτέρα τα τουρκικά αεροσκάφη 34 φορές έχουν πετάξει πάνω από νησιά του Αρχιπελάγους σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση της έντασης.

«Δείχνουν σαν να επιδιώκουν ακόμα και το ατύχημα», εκτιμούν πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Στον πόλεμο νεύρων και στην προσπάθεια να δοκιμάσουν τις αντοχές των Ελλήνων χειριστών η απάντηση είναι η ψύχραιμη και αποφασιστική αντίδραση», προσθέτουν με νόημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας δεν έχουν χάσει «αερομαχία» απέναντι στους Τούρκους πιλότους.




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...