Απίστευτο κάζο για Τουρκία: Ο Αμερικανός στρατηγός Votel συναντήθηκε εκτάκτως με τον αρχηγό των Κούρδων ! Όλα τα σενάρια στο τραπέζι πλέον !


Η συνάντηση του Αμερικανού στρατηγού με τον ηγέτη των Κούρδων σε Συρία και Τουρκία σηματοδοτεί εξελίξεις καταιγιστικές κατά της Άγκυρας το επόμενο διάστημα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Ο στρατιωτικός επικεφαλής των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή στρατηγός Joseph Votel, ο οποίος ηγείται της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βόρεια Συρία και Νο 2 στην ιεραρχία των Κούρδων, προκαλώντας σοκ και δέος στην Άγκυρα λόγω του γνωστού σχεδίου δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν.

Ο Αμερικανός στρατηγός, μαζί με άλλους ανώτερους Αμερικανούς στρατηγούς, συναντήθηκαν με διάφορους αξιωματούχους του SDF, που βρίσκονται στην περιοχή, σε αεροπορική βάση στη βορειοανατολική Συρία και πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.

Στη συνάντηση, ο Κούρδος ηγέτης Ferhad Abdi Şahin, που έχει την κωδική ονομασία «Mazlum Kobani», ζήτησε την αποστολή από χώρες του ΝΑΤΟ 1.000 έως 1.500 στρατιωτικών, για να παραμείνουν στη Συρία και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh.

Ο Şahin, είναι ο ηγέτης των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και βρίσκεται στην κορυφή της μαύρης λίστας του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Είναι γνωστό ότι ο ίδιος βρίσκεται κοντά στον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν και απεστάλη στη Συρία μετά την πρόκληση εμφυλίου πολέμου στη χώρα αυτή.

«Θα θέλαμε να έχουμε κάλυψη από αέρος, με αεροπορική υποστήριξη μαζί με μια χερσαία δύναμη για να συντονιστούμε μαζί μας», δήλωσε ο Şahin, αναφέροντας τα αιτήματα της δύναμης SDF από τις Η.Π.Α.

Η στενή συνεργασία των Η.Π.Α. με το SDF / YPG, αποτελεί απόδειξη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια τους για δημιουργία κουρδικού κράτους.

Σε πρώτο στάδιο θα έχουμε την ένωση των Ιρακινών Κούρδων μα αυτούς στην Συρία και σε δεύτερο με αυτούς της Τουρκίας και του Ιράν.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας αναφέραμε ότι η ένωση των Κούρδων της περιοχής προκαλεί έντονη αποσταθεροποίηση στην Άγκυρα, η οποία απειλείται όλο και περισσότερο με πλήρη κατάρρευση, καθώς βάλλεται από παντού.

Ο διαμελισμός της Τουρκίας ξεκίνησε μάλιστα πριν λίγους μήνες μέσω της υπηρεσίας Google Maps, μετά την έκδοση νέου χάρτη που οριοθετεί τα σύνορα του Κουρδιστάν, αποκόβωντας γεωγραφικά κομμάτια από την νοτιοανατολική Τουρκία.

Πληκτρολογόντας τη λέξη «Kurdistan» στο Google Maps και πατώντας στους συνδέσμους που εμφανίζονται, η υπηρεσία παραπέμπει σε έναν χάρτη του Κουρδικού Κράτους που περιέχει εδάφη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η εικόνα που κυκλοφόρησε με το όνομα «Μεγάλος χάρτης του Κουρδιστάν» στο Google έχει μέχρι στιγμής, πάνω από 1.300.000 προβολές. Στην Τουρκία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κατά της κίνησης.

Κουρδικό κράτος με έξοδο στη Μεσόγειο αυτό είναι το όνειρο των Κούρδων. Οι Κούρδοι έχουν κάθε δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία ακολουθώντας ένα πεπρωμένο χωρίς φόβο . Μιλάμε για περισσότερους από 36 εκατομμύρια ανθρώπους που αναμένουν το όνειρο ενός κράτους να γίνει κάποτε πραγματικότητα.

Έχουν γραφθεί πολλά και έχουν δηλωθεί άλλα τόσα για το ζήτημα αυτό εδώ και μερικά χρόνια. Από ότι διαφαίνεται όμως ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών θα «γεννήσει» ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν με βάση το Ιρακινό Κουρδιστάν, στο οποίο θα προστίθενται κατά περιόδους πιθανόν τα υπόλοιπα «κομμάτια».






ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...