Τους «εναέριους δολοφόνους» στέλνει ο Πούτιν στη Σερβία ! Σε πλήρη ανάπτυξη Ρώσοι κομάντο στην περιοχή ! Πανικός σε Κόσοβο-Αλβανία !


Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στα Βαλκάνια. Ο Πούτιν «φορτώνει» συνεχώς το «κέντρο φυσικών καταστροφών» στο Νις, το οποίο είναι ουσιαστικά ρωσική στρατιωτική βάση με ειδικό προσωπικό και συστήματα, ενόψει εξελίξεων Σερβίας–Κοσόβου, ενώ τώρα δημιουργεί εξελίξεις στην σερβική ενδοχώρα κατά των Αλβανών .

Μόλις σήμερα ο πρώην διοικητής της αστυνομικής ακαδημίας του Κοσόβου και ειδικός σε ζητήματα ασφαλείας Hajrullah Tërnava, δήλωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή ουσιαστικά «μυρίζει» ένταση και εξελίξεις λόγω της παρουσίας στην περιοχή του Νις περίπου 3000 Ρώσων «στρατιωτικών συμβούλων», οι οποίοι παρακολουθούν τα πάντα έτοιμοι να επέμβουν κατά του …Κοσόβου.

Ο πρώην Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας του Κοσσυφοπεδίου, υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην οποία το Κοσσυφοπέδιο ανά πάσα ώρα μπορεί να εισέλθει, είναι λίαν επικίνδυνη και ταυτόχρονα εύθραυστη σε θέματα ασφάλειας, ιδιαίτερα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Οι συνθήκες των συνομιλιών με τη Σερβία, καθώς και το τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να αναγνωρίσει την αμοιβαία ανεξαρτησία μεταξύ αλλήλων και αυτό είναι αδύνατο. Υπάρχουν χώρες που επιδιώκουν να θέσουν τέλος σε αυτές τις συνομιλίες μεταξύ Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου και άλλες χώρες που υποστηρίζουν την ανταλλαγή εδαφών ή την συνδιαχείριση των συνόρων», δηλώνει ο ίδιος στον αλβανικό τύπο .

«Η κατάσταση αυτή συμβάλλει προς σε ένα άσχημο σενάριο διότι στην περιοχή του Nis συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 Ρώσοι. Σίγουρα πρόκειται για επιθετικές ενέργειες της Μόσχας και όχι για ανθρωπιστική δράση στη Σερβία.

Στην πραγματικότητα όλα αυτά αφορούν άλλες δραστηριότητες, διότι όλοι αυτοί είναι πραγματικά μέλη των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, και η δράση τους είναι καθημερινή και πολύ ενεργή κατά του Κοσόβου. Ακόμη και στο παρελθόν, η Σερβία ήταν πάντα αιώνια σύμμαχος της Ρωσίας» τονίζει ο ίδιος.

Οι Ρώσοι «οργώνουν» την σερβική επικράτεια και έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης του αλβανικού πληθυσμού στην χώρα, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι Ρώσοι πράκτορες/κομάντος διεξάγουν το ακούραστο έργο τους για τη Σερβία.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία θα παραδώσει νέα μαχητικά αεροσκάφη στη Σερβία, σύμφωνα με ο Βίκτορ Κλάντοφ, διευθυντής της Rosteh.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα στείλει στη Σερβία νέα μαχητικά αεροσκάφη MIG-29 και ελικόπτερα Mi-35 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους», δηλώνει ο ίδιος.

Η τελευταία συμφωνία για συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας υπογράφηκε στις 17 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Σερβία.

Παρόλο που επίσημα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός, πηγή του «Sputnik» από τον ρωσικό αμυντικό τομέα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για έξι εκσυγχρονισμένα μαχητικά MIG-29. Η Μόσχα μας έχει ήδη στείλει έξι παρόμοια αεροσκάφη και η Σερβία θα λάβει και ακόμη τέσσερα αεροσκάφη από τη Λευκορωσία μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης αναφέρθηκε η αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Mi-35, τα οποία αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αποκαλούν «εναέριους δολοφόνους»!

Σκοπός της Ρωσίας είναι ο έλεγχος των Βαλκανίων, και η μελλοντική εγκατάσταση ρωσικών πυραυλικών συστημάτων, ως πιθανό αντιστάθμισμα στην ισχυρή παρουσία αμερικανικού στρατού στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι Ρώσοι «βλέπουν» πιθανές εξελίξεις εκτός του Κοσόβου, πιθανόν και σε άλλες χώρες της περιοχής ενόψει του σχεδίου Μεγάλη Αλβανία, μιας και το «καζάνι βράζει».











ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...