Η Τουρκία "εκδικείται" την Ελλάδα και κατακλύζει την Β.Ελλάδα με μετανάστες ! Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας !


Ολοένα και περισσότερο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν πλέον αρχίσει τους τελευταίους μήνες και ζουν στο πετσί τους την αύξηση των προσφυγικών ροών.

Η εικόνα που αποτυπώνεται στη συμπρωτεύουσα με τους μετανάστες να σχηματίζουν ουρές ή ακόμη και πρόχειρα καταλύματα έξω από αστυνομικά τμήματα αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο.

Γενεσιουργός αιτία είναι η "εκδίκηση" της Τουρκίας στην Ελλάδα, με την Άγκυρα να έχει ανοίξει την "κάνουλα" των προσφυγικών ορών τόσο στο Αιγαίο όσο και στον Έβρο.

Κατά χιλιάδες λοιπόν οι μετανάστες περνάνε τα σύνορα στον Έβρο και όσοι δεν συλλαμβάνονται, τρέχουν κατευθείαν στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους!

Στην πλειοψηφία τους μάλιστα οι μετανάστες που περνάνε από την Τουρκία όχι μόνο δεν συλλαμβάνονται αλλά δεν ελέγχονται καν μέχρι να φτάσουν στη συμπρωτεύουσα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με το thestival, δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που σχηματίζουν ουρές προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Για να γίνει η ταυτοποίηση των ατόμων και η μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας, θα πρέπει να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Τάξης. Ωστόσο τα οχήματα για να μεταφερθούν τόσα άτομα δεν επαρκούν ενώ και όταν φτάσουν σε αυτά η διαδικασία καθυστερεί καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Μετά την ταυτοποίηση, οι πρόσφυγες και μετανάστες λαμβάνουν έγγραφο με το οποίο τους επιτρέπεται η παραμονή τους για έξι μήνες.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόφιλος Παπαδάκης, καταγγέλλει χαρακτηριστικά:

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εν έτει 2018. Να συγχρονιστούν καλύτερα οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της ΕΛ.ΑΣ. και οι υπηρεσίες Ασύλου. Εμείς οι αστυνομικοί ως άνθρωποι απογοητευόμαστε με αυτή την εικόνα. Ανήλικα να κλαίνε και άνθρωποι που πεινάνε και δεν ξέρουνε τι πρόκειται να γίνει.

Τους βοηθάμε όσο μπορούμε. Πρέπει να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. Όσοι έχουν τα απαραίτητα έγγραφα να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας για στέγαση και ένδυση και όσοι δεν έχουν να ταυτοποιηθούν άμεσα. Η εικόνα παραπέμπει σε μια άλλη Ελλάδα. Σε μια Ειδομένη προηγούμενων ετών. Να συγχρονιστούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για να σταματήσει αυτή η εικόνα».

Ήδη για πολλούς από τους πρόσφυγες που αποτελούν τις νέες ροές εξ ανατολάς, αναζητούν την "λύση" των διαμερισμάτων, μιας και τους τελευταίους μήνες έχουν οδηγηθεί σε διαμερίσματα στην Β.Ελλάδα πάνω από 4.500 πρόσφυγες.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς στην κυριολεξία δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν οι αρχές ,στη Θεσσαλονίκη και αλλού, τις ορδές προσφύγων που έρχονται καθημερινά από τον Έβρο.



Το κλείσιμο των περισσότερων κέντρων φιλοξενίας πέριξ της Θεσσαλονίκης, κινδυνεύει να μετατρέψει την πόλη σε...νέα Ειδομένη, την στιγμή που οι Τούρκοι διακινητές ελέγχουν απόλυτα τους αριθμούς παράτυπων μεταναστών που θα μπαίνουν μέσο του Έβρου στην Ελλάδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι αριθμοί όσων μεταναστών υποτίθεται εξασφαλίζουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους δεν πλησιάζουν καθόλου την πραγματικότητα.

Δυστυχώς οι μερικές χιλιάδες που ελέγχονται και εν τη συνεχεία καταλήγουν είτε σε μισθωμένα διαμερίσματα είτε σε κέντρα φιλοξενίας αποτελούν μία μικρή μειοψηφία.















ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...