ΤΡΟΜΑΞΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ: Τα άκουσαν Μέρκελ – Σόιμπλε για τη λιτότητα !


Πυρά για την «εμμονή στη λιτότητα» εξαπέλυσε σε βάρος της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών και αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο αντικαγκελάριος τους κατηγόρησε ότι αυτές οι πολιτικές συνέβαλλαν στην άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων ανά την Ευρώπη και ιδιαίτερα του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο αντικαγκελάριος εξαπέλυσε την κριτική του στην ανακοίνωση, στην οποία έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την Καγκελαρία απέναντι στην Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και κάλεσε το κόμμα του να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό ακροδεξιό συνασπισμό.

«Οι πολιτικές της Μέρκελ και του Σόιμπλε έχουν, δίχως αμφιβολία, συμβάλλει στην βαθιά κρίση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008, στην απομόνωση μίας κυρίαρχης γερμανικής κυβέρνησης και σε μία αδίστακτη επιμονή στη λιτότητα, που οδήγησε τελικά σε υψηλά επίπεδα ανεργίας έξω από τη Γερμανία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μία από τις συνέπειες ήταν η ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων και η βλάβη που υπέστη όχι μόνο η δημοκρατία, αλλά και το καλό επενδυτικό κλίμα που επικρατούσε.

Τέλος, παραδέχτηκε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες, που συγκυβερνούν με τους συντηρητικούς της Μέρκελ, απέτυχαν να πείσουν την Καγκελάριο να αλλάξει πορεία.

Η συνέχιση αυτών των πολιτικών αποβαίνει εις βάρος της βιώσιμης ανάπτυξης, γεγονός το οποίο είναι επικίνδυνο και για τη Γερμανία.

Στην τρίτη θέση το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα

Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζει στη Γερμανία το ακροδεξιό και ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η σημερινή Bild. Το AfD αυξάνει το ποσοστό του κατά 1% και φτάνει πλέον το 14,5%, σταθεροποιώντας έτσι την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των Γερμανών.

Πρώτο κόμμα παραμένει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU) με ποσοστό 32,5%, δηλαδή 1% λιγότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Δεύτερο κόμμα παραμένει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με -αμετάβλητο- ποσοστό 21%. Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) διατηρεί επίσης το ποσοστό του (11%), όπως και οι Πράσινοι (8,5%).

Σταθερά στο 7,5% παραμένει και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), και αν καταφέρει τελικά να το διατηρήσει, θα εισέλθει και πάλι στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (όριο είναι το 5%).










ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...