Ο Ταγίπ Έφαγε "ΑΚΥΡΟ" ! Έκθεση ΚΟΛΑΦΟΣ από την Ευρώπη !


Έκθεση-κόλαφος δημοσιεύτηκε από τις κοινοτικές υπηρεσίες και ενεκρίθη ομόφωνα από το Κολέγιο των Επιτρόπων της Ευρώπης, για την πορεία των μεταρρυθμίσεων της Τουρκίας., σε σχέση με την ενταξιακή της πορεία.

Η Κομισιόν ανησυχεί βαθιά για την υπαναχώρηση των μεταρρυθμίσεων ειδικά στους τομείς του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών ελευθεριών και ειδικά στην ελευθερία του Τύπου, το δικαστικό σύστημα και γενικώς τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα.

Η Κομισιόν δεν προτείνει το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν προτείνει και το άνοιγμα κεφαλαίων. Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος επεσήμανε ότι με την συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου για το μεταναστευτικό, είχαν εντοπιστεί κεφάλαια, αλλά “σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Σε σχέση με το κυπριακό ο Επίτροπος ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι η διαπραγμάτευση για την επίλυσή του είναι σε καλό σημείο και καλό είναι “η επίλυση να προωθηθεί σε αυτό το επίπεδο”. Δεν σχολίασε όμως την τουρκική θέση περί εγγυήσεων όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει την φράση της έκθεσης που περιγράφει ότι η Τουρκία συνεχίζει και υποστηρίζει τη διαδικασία επίλυσης.

Τέλος η έκθεση αναφέρει πως “υπήρξε σοβαρή οπισθοδρόμηση κατά το παρελθόν έτος στον τομέα της ελευθερίας της έκφρασης. Επιλεκτική και αυθαίρετη εφαρμογή του νόμου, ιδίως των διατάξεων για την εθνική ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ελευθερία της έκφρασης”, σημειώνεται.

Τέλος, οι δικαστικές διώξεις εναντίον δημοσιογράφων, συγγραφέων ή χρηστών κοινωνικών δικτύων, η ανάκληση των διαπιστεύσεων, υψηλοί αριθμοί συλλήψεων δημοσιογράφων καθώς και το κλείσιμο πολλών μέσων ενημέρωσης προκαλούν σοβαρές ανησυχίες, ενώ ελευθερία του συνέρχεσθαι εξακολουθεί να είναι υπερβολικά περιορισμένη, στη νομοθεσία και την πράξη”, σημειώνει η Κομισιόν.






ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...