ATHENS

Παντού αναπτυξιακή φορολογία, στην Ελλάδα Κομμουνισμός ! Τι αναφέρει ο ΟΟΣΑ !


«Η Ελλάδα ήταν το 2015 η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ η οποία προχώρησε σε αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την ώρα που η γενικότερη τάση παγκοσμίως είναι η φορολόγηση να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά».

Αυτό αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φορολογική πολιτική την περίοδο 2010-2014.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», από το 2015, οι χώρες του ΟΟΣΑ άλλαξαν πολιτική και στρέφουν πλέον τα φορολογικά τους μέτρα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αναπτυξιακών τους προοπτικών.

Όχι όλες!

Η Σοβιετική Δημοκρατία της Ελλάδας, ήταν σύμφωνα με τον οργανισμό, η μοναδική χώρα που αύξησε τη φορολογία των επιχειρήσεων, με τεράστιες συνέπειες στον επιχειρηματικό κόσμο και τις προοπτικές επενδύσεων, οι οποίες είναι ο μόνος τρόπος εξόδου από ύφεση.

«Η έκθεση εντοπίζει ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις επικεντρώνονται πλέον στην ενίσχυση της ανάπτυξης», σημειώνει ο ΟΟΣΑ, ο οποίος προσθέτει ότι «ενώ η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν ο βασικός στόχος των μεταρρυθμίσεων στη φορολογία κατά τη διάρκεια της κρίσης, το 2015 οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις μετέφεραν την έμφασή τους στη στήριξη της ανάπτυξης».

«Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που αύξησε τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29% το 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΟΟΣΑ.

Στις χώρες που μειώθηκε η φορολογία των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται η Αυστρία, ο Καναδάς, η Εσθονία, η Γαλλία, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Τουρκία. 

Στον ίδιο κατάλογο βρέθηκαν και χώρες που ήταν σε μνημόνιο ή σε οικονομική κρίση όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Επιπλέον, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες του ΟΟΣΑ που το περασμένο έτος αύξησαν τους συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του ΑΕΠ.

«Θερμά» συγχαρητήρια!








ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.