ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλο λογισμικό «χτύπησε» το Facebook ! Ήδη «την πάτησαν» 10.000 χρήστες !


Αναστάτωση προκλήθηκε ξανά στο Facebook καθώς ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του, με περίπου 10.000 χρήστες της γνωστής ιστοσελίδας να έχουν πέσει θύματα σε διάστημα δύο ημερών!

Πρόκειται για ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο αποπειράται να πάρει τον έλεγχο του λογαριασμού, σε όσους συνδέονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Αρχικά, ο χρήστης λαμβάνει μία «αθώα» ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία ένας από τους διαδικτυακούς του φίλους τον έχει συμπεριλάβει (mention) σε κάποιο σχόλιο.

Μόλις, όμως, ανοιχτεί το link, το σύστημα μολύνεται με τον ιό, που τερματίζει τη διεργασία του browser, αντικαθιστώντας την με μια καινούρια, η οποία περιέχει κακόβουλο κώδικα.




Το Facebook έλαβε αμέσως μέτρα και κατάφερε να περιορίσει την απειλή, η οποία εκδηλώθηκε πριν από λίγες μέρες, σε σημαντικό βαθμό. Παράλληλα, η Google αφαίρεσε από το Chrome Web Store τα extensions του Chrome browser που αξιοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό.

Οι κάτοχοι κινητών με Android και iOS δεν επηρεάζονται, αφού οι βιβλιοθήκες που χρησιμοποίησαν οι δημιουργοί του λογισμικού δεν είναι συμβατές με τα συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα, ενώ ευπαθείς ενδέχεται να είναι οι συσκευές Windows Phone και Windows 10 Mobile, αν και, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια μόλυνση.

Το Kaspersky Security Network μέτρησε περίπου 10.000 κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα περισσότερα να σημειώνονται στην Βραζιλία, αλλά και την Ελλάδα να περιλαμβάνεται στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο (6% των μολύνσεων).




Αν πέσετε θύμα του κακόβουλου λογισμικού, αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook, κλείστε το browser που χρησιμοποιείτε και αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας από το Ίντερνετ. Φυσικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα anti-virus, αν δεν έχετε ήδη ένα! Αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό.








ΠΗΓΗ: financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...