ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ! «Ξεσπιτώνουν» από τις εγκαταστάσεις του τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών !


Μεγάλο σκάνδαλο δημιουργείται με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Διώχνουν τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος από τις εγκαταστάσεις όπου εδρεύει η μονάδα τους στον Αγιό Κοσμά, λόγω της σκαναδαλώδους σύμβασης που υπέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και χωρίς να έχουν προνοήσει για τη μετεγκατάσταση τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews», η μονάδα βρίσκεται εγκατεστημένη από το 2004 σε ακίνητο έκτασης 9.360,95 τ.μ εντός του Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά, σε νεόδμητα κτίρια, τα οποία κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τοποθεσία αυτή θεωρείται από τα στελέχη της μονάδας ως η πλέον κατάλληλη για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της δυνατότητας επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 7 του Ν. 4081/2012 προβλέπεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ υποχρεούται να εξεύρει και παραχωρήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παραθαλάσσια έκταση ίση τουλάχιστον προς αυτήν που σήμερα κατέχει το Λιμενικό Σώμα, με σκοπό τη μεταφορά σε αυτήν της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το κόστος κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων των νέων εγκαταστάσεων αναλαμβάνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και η ολοκλήρωση τους προηγείται της αποδέσμευσης του χώρου από το Λιμενικό Σώμα».

Ο Σταμάτης Μουγιάκος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής και Νήσων δήλωσε: » Η ΜΥΑ έχει αναβαθμιστεί θεαματικά. Η βελτίωση του νομικού πλαισίου, η έναρξη στενής συνεργασίας με συμμαχικές ειδικές δυνάμεις, η συμμετοχή σε υψηλού προφίλ ειδικές επιχειρήσεις και η συνεχής έλευση τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού ανέδειξαν τις προσπάθειες των χαμηλόβαθμων στελεχών που είχαν ξεκινήσει με τον σχηματισμό των επιχειρησιακών ομάδων το 2003. Εάν δεν διευθετηθεί το θέμα της μετεγκατάστασης στον Σκαραμαγκά, ο σκοπός των βατραχανθρώπων θα πάει χαμένος».

Η ΛΥΣΗ

Τη λύση έρχεται να δώσει το Πολεμικό Ναυτικό που έχει ήδη συμφωνήσει με την παραχώρηση έκτασης εντός των εγκαταστάσεων του στον Σκαραμαγκά. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το Λιμενικό Σώμα, σε συνεργασία με το Π.Ν., έχει προσδιορίσει τις ανάγκες της ΜΥΑ βάσει των εγκαταστάσεων που ήδη χρησιμοποιούσαν οι άνδρες της, έχει καταρτίσει πλήρη και εμπεριστατωμένα σχέδια και είανι έτοιμο να συμβάλλει στην ανέγερση νέων εγκαταστάσεων εντός του Ν.Ο Σκαραμαγκά.






ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...