ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ! Στοίβαζαν και βασάνιζαν σε κελιά τους κρατούμενους !


Αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο δόθηκαν στην δημοσιότητα από το κτήριο λίγο έξω από την πόλη Μανμπίζ της Συρίας, το οποίο το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε ως φυλακή και τόπο βασανιστηρίων για τους ντόπιους που είχε συλλάβει, αλλά και για άλλους κρατούμενους.

Η πόλη με πληθυσμό περισσότερους από 50.000 κατοίκους είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, αλλά από τον Μάιο οι Συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις στηριζόμενες από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους έχουν καταφέρει να απομακρύνουν σταδιακά τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης από τα περίχωρα ενώ την Δευτέρα τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια αεροπορικών επιδρομών πάνω από την πόλη.




Συνεργείο του BBC με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Jiyar Gol ξεναγήθηκε από Κούρδο μαχητή στην φυλακή των τζιχαντιστών.

Τα μικροσκοπικά κελιά φιλοξενούσαν μέχρι 15 κρατούμενους που με δυσκολία μπορούσαν να σταθούν όρθιοι, για τουαλέτα υπήρχε μια τρύπα στο δάπεδο και καθαρός αέρας έμπαινε μόνο από ένα μικρό παράθυρο ενώ στον τοίχο περπατούσαν κατσαρίδες.






Μέσα στην φυλακή βρέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές υπέβαλαν τους φυλακισμένους σε εξετάσεις γνώσεων για τους νόμους του Ισλάμ και για το Κοράνι. Με βαθμολογία από το 0 μέχρι το 100, όσοι είχαν βαθμολογηθεί κάτω από το 50 ήταν πιθανόν να υποβληθούν σε βασανιστήρια, σύμφωνα με το BBC.




Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Συριακός Δημοκρατικός Στρατός με την συμμετοχή Κούρδων και Αράβων μαχητών συνεχίζει τις μάχες στους δρόμους της πόλης με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο χρησιμοποιεί ελεύθερους σκοπευτές και εμποδίζει τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Δείτε το βίντεο:










ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...