Ύψωσε "ΤΕΙΧΟΣ" ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ Ο Πούτιν ! Πανικός στο ΝΑΤΟ !


Πανικός επικρατεί στους στρατιωτικούς κύκλους της Άγκυρας, αλλά και του ΝΑΤΟ, μετά την απόφαση της Ρωσίας, με την οποία θα ελέγχει πλήρως τα Στενά του Βοσπόρου.

Τι αποφάσισε όμως η Μόσχα;

Σύμφωνα με τα ρωσικά,και ελάχιστα τούρκικα, ΜΜΕ, η Μόσχα θα εγκαταστήσει νέας τεχνολογίας συστήματα ραντάρ με την ονομασία Podlnuh, τα οποία της δίνουν τη δυνατότητα εποπτείας της Βαλτικής και του Βοσπόρου.

Τα ραντάρ αυτά έχουν εμβέλεια 450 χιλιομέτρων και μπορούν να ‘αντιληφθούν’ από αεροσκάφη μέχρι μικρά πλοία εντός αυτής της τεράστιας ακτίνας δράσης.

Πιο ειδικά όμως για το Βόσπορο, τα ραντάρ αυτά θα εγκατασταθούν στη χερσόνησο της Κριμαίας, με αποτέλεσμα οτιδήποτε περνά προς τη Μαύρη Θάλασσα να εντοπίζεται κατ ευθείαν.

Είναι σαφές πως εκτός από την Άγκυρα και το ΝΑΤΟ έχει θορυβηθεί καθώς βλέπει ότι ο Βόσπορος μπορεί να αποδειχτεί το θαλάσσιο αντίστοιχο των Θερμοπυλών, σε μία πιθανή σύγκρουση.





ΠΗΓΗ: voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...