ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ: «Κούρεμα» 74% στο χρέος άνεργου δανειολήπτη !


Απόφαση σταθμό πήρε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, καθώς «κούρεψε» κατά 74% το χρέος άνεργου υπερχρεωμένου δανειολήπτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το δικαστήριο δικαίωσε άνεργο πρώην ξυλουργό, έγγαμο, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, ο οποίος δεν μπορούσε να πληρώσει τα χρέη του που είχαν αγγίξει το ποσό των 136.596,15 ευρώ σε δύο τράπεζες.

Τα εισοδήματα του δανειολήπτη είναι 600 ευρώ μηνιαίως από περιστασιακές εργασίες, ενώ τα περιουσιακά του στοιχεία που κινδύνευε να τα χάσει είναι μια διώροφη κατοικία κτισμένη σε ένα αγροτικό κτήμα έκτασης 2.023,05 τ.μ, ένα κατάστημα και μία αποθήκη.

Το Ειρηνοδικείο λοιπόν Ιεράπετρας, παρά τις ενστάσεις των δύο τραπεζών αποφάσισε ότι:

- Δέχεται εν μέρει την αίτηση του αιτούντος.

- Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη με καταβολές επί πενταετία (60) μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.

- Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία, συνιδιοκτησίας κατά 50% με την σύζυγο.

- Χορηγεί, «περίοδο χάριτος » πενταετία.

- Επιβάλλει, στον δανειολήπτη για την διάσωση της κατοικίας την καταβολή μηνιαίας δόσης 129 ευρώ, για 15 χρόνια σε 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της πενταετίας.

- Διατάσσει την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος κυριότητας του ίδιου του δανειολήπτη για 10 χρόνια με ποσό εκμίσθωσης 250,00 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται και θα διανέμονται με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 (παρ.1 εδ.β)Ν.3869/2010.

- «Κουρεύει» το χρέος του δανειολήπτη κατά 74%.







ΠΗΓΗ: financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...