Διοικητής της ΕΑΒ με πλαστά πτυχία πήρε μισό εκατομμύριο μισθούς !


''Λαβράκι'' για τους επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης. Επικεφαλής της ΕΑΒ με πλαστά πτυχία και ''χρυσούς'' μισθούς...

Ήταν επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΈΑΒ, διετέλεσε μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου και όλα αυτά με πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, η υπόθεση του Αθανάσιου Χρονόπουλου αποκαλύφθηκε από έρευνα που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελίες.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην υψηλόβαθμη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών τον κ. Χρονόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός.

Ο κ. Χρονόπουλος εισέπραξε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω κυρίως των εξειδικευμένων σπουδών ως αεροναυπηγός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός με πτυχία πανεπιστημίων από τις ΗΠΑ.

Το ΣΕΕΔΔ συνεργάστηκε με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ζητώντας την επιβεβαίωση γνησιότητας των τίτλων σπουδών. Η απάντηση που έλαβε η ελληνική πλευρά από το Κολούμπια ήταν ότι ''το αντίγραφο του πτυχίου που εστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών ως άνω πανεπιστημίου''.

Στο βιογραφικό του ο κ. Χρονόπουλος αναφέρει πως έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην αμερικανική βάση Αράξου από το 1989-2001 και κατά την τριετία 2001-2004 ήταν ιδιοκτήτης δύο τεχνικών γραφείων.

Για τη λειτουργία των γραφείων θα έπρεπε να είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κάτι που δε συνέβαινε καθώς στα μητρώα δεν υπάρχει το όνομά του.

Ο κ. Χρονόπουλος, παρά τις καταγγελίες και το πόρισμα, παραμένει στη μοναδική θέση που του απέμεινε ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΒ ακόμη και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του ζητήθηκε να καταθέσει τα επικυρωμένα αντίγραφα των σπουδών του, αλλά ο ίδιος απάντησε με επιστολή που ανέφερε: ''για την πρόσληψή μου δεν τέθηκε ως προϋπόθεση η προσκόμιση αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών''.

Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο επισείεται η ποινή της καταβολής των ποσών που έλαβε από την εταιρεία και τις θυγατρικές της από τις θέσεις που κατείχε.

- Μέλος των διοικητικών συμβουλίων της ΕΑΒ, της 1 Source και γενικός διευθυντής της ΕΑΒ: 444.582,44 ευρώ
- Γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της ΕΑΒ: 266.278,44 ευρώ
- Αποζημιώσεις ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΒ: 54.304 ευρώ
- Συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της 1 Source: 124.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...