ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ: «Κοινή έχθρα εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας» !

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν, για τα όσα είπαν από την Αθήνα, σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα [...] εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Το υπουργείο Εξωτερικών στην αήθη επίθεσή του χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας που έκαναν χθες οι κ.κ. Τσίπρας και Παυλόπουλος ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

Οι εν λόγω δηλώσεις [σ.σ. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων] είναι αποτέλεσμα μίας παθητικής νοοτροπίας που αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας είναι χτισμένες πάνω στην κοινή έχθρα και σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατά της τουρκικής ταυτότητας.

Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θα δώσει έρεισμα σε όσους φέρνουν στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία μία ανάγνωση της ιστορίας που είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, που είναι μονομερής και εμμονική.

Όλα αυτά την ώρα που στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό, έπειτα και από τις μεγάλες απαιτήσεις που εγείρει η Άγκυρα για να συναινέσει στη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε βρεθεί στη Σμύρνη για διμερείς συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...