Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…600 «ειδικοί» από Γερμανία και Γαλλία στα ελληνικά νησιά !

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας ζητούν την αποστολή προσωπικού υποστήριξης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. «Μια έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» τονίζουν οι υπουργοί.

Η Γερμανία και η Γαλλία σκοπεύουν να βοηθήσουν την Ελλάδα με 600 συνολικά υπαλλήλους στη γραφειοκρατική διαχείριση της κρίσης. Αυτό προκύπτει από μία επιστολή που έστειλαν από κοινού στην Κομισιόν το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ και ο γάλλος ομόλογός του Μπερνάρ Καζνέβ.

Οι δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να αποστείλουν ειδικούς στα ελληνικά νησιά «ώστε να δοθεί η απαραίτητη έμφαση στο επείγον της κατάστασης» αναφέρεται στο γράμμα. «Η Γερμανία είναι έτοιμη να θέσει στη διάθεση της Ελλάδας 200 επιπλέον αστυνομικούς και 100 υπαλλήλους από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Και η Γαλλία είναι επίσης πρόθυμη να στείλει 200 άτομα από την Frontex και 100 από την EASO».

Επιπλέον Γερμανία και Γαλλία είναι έτοιμες για «τεχνική υποστήριξη», ώστε να βοηθήσουν την Αθήνα στις διαδικασίες επαναπροώθησης. «Αποτελεί μια προσφορά λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης στην Ελλάδα καθώς και μία έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ελπίζουμε ότι και άλλα κράτη-μέλη θα ακολουθήσουν παράδειγμά μας».

«Το ζήτημα της βαλκανικής οδού λύθηκε»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε το Σάββατο ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία ήταν μια μεγάλη επιτυχία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και ένα σημείο καμπής: «Το ζήτημα της βαλκανικής οδού λύθηκε. Κι αυτό αποτελεί τώρα κοινή ευρωπαϊκή θέση».

Επίσης ο γερμανός πολιτικός τόνισε ότι ο αριθμός των προσφύγων έχει πλέον μειωθεί, «κάτι που δεν πρέπει πλέον να αλλάξει, γι’ αυτό θα πρέπει να αποκλειστούν οι εναλλακτικές διαδρομές». Νωρίτερα ο ντε Μεζιέρ είχε ήδη ανακοινώσει ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα με αστυνομικούς και προσωπικό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες .

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...