ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ! «Έρχεται κλείσιμο συνόρων, εκλογές και Grexit» !

Η ήδη ταλαιπωρημένη Ελλάδα που πασχίζει με την οικονομία της λίγο θέλει για να "σπάσει" υπό τον ζυγό των χιλιάδων λαθρομετανάστες που συσσωρεύονται.

Ο τεράστιος αριθμός τους και η αδυναμία της χώρας να τον διαχειρηστεί προκαλεί κοινωνικές εντάσεις και πολιτική αναταραχή ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει ξανά τη χώρα προς την έξοδο από το ευρώ, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές του Eurasia Group. Αυτό ταυτόχρονα θα σήμαινε κλείσιμο συνόρων, κοινωνικές εντάσεις και ακόμη και εκλογές, συμπληρώνουν :

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν θα μειώσει τις προσφυγικές ροές στο βαθμό που ελπίζουν οι Ευρωπαίοι» λένε οι αναλυτές Μουιτάμπα Ραχμάν, Ναζ Μασράφ και Τζέιμς Σόγιερ.

«Το κλείσιμο των συνόρων με την ΠΓΔΜ θα ενισχύσει το αντιευρωπαϊκό και εθνικιστικό αίσθημα στην Ελλάδα και θα κάνει πιο πιθανές τις πρόωρες εκλογές.

Αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και- στο χειρότερο σενάριο- να επαναφέρει τον κίνδυνο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» τονίζουν εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη δυσπιστία τους σχετικά με τα όσα κάνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών αφού όμως οι ίδιοι πιστεύουν ίσως να μην είναι αρκετα.

«Τους επόμενους μήνες, η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει συμμόρφωση με μία σειρά απαιτήσεων της ΕΕ για να βελτιώσει τη διαχείριση των συνόρων» επισημαίνουν διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά «Ακόμη κι αν η κυβέρνηση μπορέσει να επιβιώσει οικονομικά, μία ραγδαία επιδείνωση του εγχώριου πολιτικού και κοινωνικού πλαισίου, από εξωτερικούς παράγοντες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία ακόμη διαπραγμάτευση με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτό θα προωθούσε την αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, όπως επίσης θα έφερνε ξανά στο προσκήνιο τον κίνδυνο των αποσταθεροποιητικών σεναρίων, όπως οι εκλογές ή και η μεταμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...