ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ! «Τεχνητό Ήλιο» κατάφεραν να δημιουργήσουν Κινέζοι επιστήμονες ! (Βίντεο)

Σε ένα ειδικό θάλαμο στην ανατολική Κίνα, οι επιστήμονες κατάφεραν να παράξουν θερμοκρασίες τρεις φορές πιο καυτό από τον πυρήνα του Ηλίου χρησιμοποιώντας πυρηνική σύντηξη και να διατηρήσουν αυτή την θερμοκρασία για 102 δευτερόλεπτα!

Το επίτευγμα βάζει την Κίνα ένα βήμα μπροστά στην παγκόσμια κούρσα για την αξιοποίηση μιας νέας τεχνολογίας, ένα είδος τεχνητής ηλιακής ενέργειας για πιο καθαρή και ανεξάντλητη ενέργεια, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, σύμφωνα με το South China Morning Post.


Η στιγμή που δημιουργήθηκε το υπερκαυτό «πλάσμα» στο εσωτερικό του αντιδραστήρα

Το πείραμα διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα σε ένα μαγνητικό αντιδραστήρα σύντηξης στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στη πόλη Hefei, πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.





Ο αντιδραστήρας, ήταν σε θέση να θερμάνει αέριο υδρογόνου – ένα ζεστό ιονισμένο αέριο που ονομάζεται πλάσμα – σε περίπου 50 εκατομμύρια βαθμούς Kelvin (49.999.000 βαθμούς Κελσίου).

Το εσωτερικό του Ηλίου μας υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατομμύρια βαθμούς Kelvin.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...