Σόρος: Η Ευρώπη να δέχεται ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως !

Η Ευρώπη να δέχεται ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως. Να τους αφήνει να πηγαίνουν όπου θέλουν και να δίνει 15.000 € στον καθέναν μόλις μπει.

Ο εβραϊκής καταγωγής «φιλάνθρωπος» μεγαλο-επενδυτής Σόρος, οπαδός των «ανοικτών κοινωνιών» (ηγείται των ‘Open Society Foundations’), χρηματοδότησε την εξέγερση τόσο στην Ουκρανία, όσο και εκείνη των Αφροαμερικάνων στο Ferguson του Μιζούρι. Ο ίδιος χρηματοδότησε επίσης την «Επανάσταση των Ρόδων» στη Γεωργία πριν από μερικά χρόνια. Ετοιμάζει «υλικό» για νέες εξεγέρσεις στην θνήσκουσα Ευρώπη; - Γράφει στο Project Syndicate:

Πρώτον, η ΕΕ πρέπει να δέχεται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προβλέψιμο μέλλον. Και, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μοιραστεί το βάρος δίκαια - μια αρχή που η ειδική πλειοψηφία διαπίστωσε τελικώς, στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Τετάρτης.

Η επαρκής χρηματοδότηση είναι κρίσιμη. Η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει 15.000 € ($ 16.800) ανά αιτούντα άσυλο για καθένα από τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη κάλυψη του κόστους της στέγασης, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης - και να κάνει αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστική για τα κράτη μέλη. Μπορεί να αυξήσει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες δυνατότητες ΑΑΑ δανεισμού της, που θα έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της παροχής φορολογικών κινήτρων που δικαιολογούνται στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Είναι εξίσου σημαντικό να επιτραπεί στα κράτη και στους αιτούντες άσυλο να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατό λιγότερο εξαναγκασμό. Η τοποθέτηση των προσφύγων όπου θέλουν να πάνε - και όπου τους θέλουν - είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχία.

Δεύτερον, η ΕΕ πρέπει να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας για την παροχή επαρκούς χρηματοδότησης για το Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία για την στήριξη των τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων που ζουν σήμερα στις χώρες αυτές.

Εάν η εκπαίδευση, η κατάρτιση και άλλες βασικές ανάγκες συμπεριληφθούν, το ετήσιο κόστος είναι τουλάχιστον 5.000 € ανά πρόσφυγα ή 20 δισεκατομμύρια €. Η βοήθεια της ΕΕ προς την Τουρκία σήμερα, αν και διπλασιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθεί να ανέρχεται σε μόλις 1 δισ €. 

Επιπλέον, η ΕΕ θα πρέπει επίσης να συμβάλει στη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών με το καθεστώς προτιμησιακού εμπορίου στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και του Μαρόκου, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για ντόπιους όσο και για πρόσφυγες.

Η ΕΕ θα πρέπει να προβεί σε ετήσια δέσμευση για τις χώρες της πρώτης γραμμής 8-10 δισ τουλάχιστον €, ενώ το υπόλοιπο να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό θα μπορούσε να προστεθεί στο ποσό των μακροπρόθεσμων ομολόγων που θα εκδοθούν για την υποστήριξη των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Τρίτον, η ΕΕ πρέπει να αρχίσει αμέσως τη δημιουργία ενός ενιαίου Οργανισμού για το Άσυλο και τη Μετανάστευση στην ΕΕ και τελικά ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σώμα συνοριοφυλάκων. Το σημερινό συνονθύλευμα από 28 διαφορετικά συστήματα ασύλου δεν λειτουργεί: είναι ακριβό, αναποτελεσματικό και παράγει άγρια ​​αντιφατικά αποτελέσματα στον προσδιορισμό του ποιος είναι επιλέξιμος για άσυλο.

 Ο νέος οργανισμός θα βελτιώσει σταδιακά τις διαδικασίες, θα θεσπίσει κοινούς κανόνες για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, καθώς και για τα οφέλη, και θα αναπτύξει μια αποτελεσματική πολιτική επιστροφής των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το άσυλο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...