ATHENS

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ! Πόσο θα πάει το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ ! Τι θα γίνει με τις θυρίδες ! Ήρθαν για να μείνουν τα capital controls !

Ολα τα σενάρια

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα. Η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή εκλαμβάνεται ως το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της εκ νέου οικοδόμησης της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών.

Οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ). Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Το νέο τοπίο ως προς το τι θα επιτρέπεται και τι δεν θα επιτρέπεται όταν ανοίξει το σύνολο των καταστημάτων θα διαμορφωθεί με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία θα ετοιμάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνεργασία με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, μιλώντας στο financialbox ερωτηθείς για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών ανέφερε ότι "θα πάρει χρόνο", προσδιορίζοντας το κοντά στα δύο χρόνια. Την διαδικασία των capital controls την παρομοίασε με έναν ασθενή. Η χώρα, είπε, τώρα σηκώθηκε και περπατάει με πατερίτσες και πρόσθεσε ότι χρειάζεται καιρός μέχρι να σταθεί στα πόδια της.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι. δήλωσε ότι η ανάγκη για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι "αδιαμφισβήτητη". Ο ίδιος ανακοίνωσε πως η ΕΚΤ αποφάσισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν περισσότερη έκτακτη χρηματοδότηση, αυξάνοντάς την κατά 900 εκατ. ευρώ για μία εβδομάδα.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.