ATHENS

Εκκλησία της Αγγλίας:Ο Θεός να αναφέρεται ως "Θεά" !!!

Πληθαίνουν οι φωνές στην εκκλησία της Αγγλίας που ζητούν μια πιο "ανοικτή" προσέγγιση του Θεού και απομάκρυνση των αναφορών προς σε Αυτόν ως αρσενικό.

Συγκεκριμένα, η Διευθύνουσα ομάδα των γυναικών Αγγλικανών Ιερέων έστειλε αναφορά προς την Σύνοδο των Επισκόπων, και έθεσαν ως επιχείρημα ότι ορισμένοι ιερείς έχουν ήδη αρχίσει να αναφέρονται στο Θεό ως «αυτή» και «μητέρα».

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Βρετανός αιδεσιμότατος Emma Percy, εφημέριος του Trinity College της Οξφόρδης και μέλος του οργανισμού Watch ανέφερε ότι μετά την χειροτονία της Libby Lane ως της πρώτης γυναίκας Επισκόπου τον Ιανουάριο του 2015, η εκκλησία της Βρετανίας «έχει αποδεχθεί ότι οι γυναίκες είναι εξίσου αξιόλογες στα μάτια του Θεού , να εκπροσωπούν τον Θεό σε όλα τα επίπεδα».

Την ίδια στιγμή ο εφημέριος Jody Stowell επίσης επισήμανε ότι «η ορθόδοξη θεολογία λέει ότι όλα τα ανθρώπινα όντα είναι κατ “εικόνα και ομοίωση του Θεού, και ότι ο Θεός δεν έχει φύλο».

Έτσι, όταν μιλάμε για τον Θεό ως αρσενικό, ειναι κάτι ελλιπές.

Στη συνέχεια έριξαν τα βέλη τους και στην Ορθόδοξη εκκλησία που όπως λένε αποδυναμώνει τη θέση της γυναίκας!

Βέβαια ξεχνούν ίσως απο πρόθεση πως στην Ορθόδοξη πίστη η Παναγία είναι Μητέρα Θεού και ο Ιησους Χριστός αναφερόταν στο Θεό ως Πατέρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.