ATHENS

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ: «Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω αντιμνημονιακό, σας είχαμε ξεχάσει από την εποχή του Ζαππείου» !!!

Επίθεση προς Σαμαρά και Βενιζέλο αλλά και Θεοδωράκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, σηκώνοντας τους τόνους στην δευτερολογία του, τους οποίους επέκρινε για την πολιτική τους στην διαχείρηση στην ελληνική κρίση:


«Επέλεξα να μην σηκώσω τους τόνους παρά τις εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων . Από τις τοποθετήσεις Σαμαρά, Θεοδωράκη, Βενιζέλου διαπιστώνω προσδοκία ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε τρίτο μνημόνιο.

Κατανοώ την προσδοκία σας, τον κοινό σας πόθο για να κρύψετε τις μεγάλες ευθύνες. Αυτή η κυβέρνηση και η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο Μνημόνιο. Κι αν δίνουμε μια μάχη σκληρή είναι γιατί δεν υπογράφουμε ότι υπογράφατε πέντε χρόνια τώρα. Δεν θα ξεχάσω την ομολογία υπουργού ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει αυτό που ψήφισε. Διαπραγματευόμαστε σε συνθήκες ασφυξίας γιατί προσπαθούμε να κλείσουμε τους δικούς σας λογαριασμούς από τα Μνημόνια που υπογράψατε.

Κύριε Βενιζέλο υπερασπιστήκατε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και έχετε δίκιο να λέτε ότι μικρότερα σημαίνει νέος δανεισμός για να πληρώνουμε το χρέος που εμείς θέλουμε να διευθετήσουμε.

Υπερασπιστής του ιδιωτικού τομέα δήλωσε ο κ. Σαμαράς που μίλησε για την ιερή αγελάδα του Δημοσίου ποια είναι η ιερή αγελάδα, μήπως οι καθαρίστριες; Με 30% ανεργία, χιλιάδες λουκέτα, παγωμένο ΕΣΠΑ, απολύσεις, έτσι προστατέψατε τον ιδιωτικό τομέα; Καλό είναι να μην κυκλοφορείτε μόνο στην Κηφισιά γιατί 30.000 ατομικό εισόδημα δεν χαρακτηρίζει την μεσαία τάξη. Δεν θέλουμε να αυξήσουμε τα βάρη στους φτωχούς.

Για τον ΦΠΑ χρειάζεται αύξηση εσόδων, μέσα από την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.

Όμως, σας είχαμε ξεχάσει αντιμνημονικό κ. Σαμαρά, από την εποχή του Ζαππείου. Καταγράφω τη θέση σας για τον ΦΠΑ στα νησιά και θα την επικαλεστώ στην επόμενη διαπραγμάτευση.

Το email Χαρδούβελη ήταν η πρόταση της κυβέρνησής σας, όχι των δανειστών. Είναι άσκοπο να συγκρίνετε την πρόταση των δανειστών με την πρόταση σας, γιατί είναι ταυτόσημες. Η πρόταση των δανειστών είναι κατά 18δις χαμηλότερη από την δική σας πρόταση.

Καταγράφω κ. Σαμαρά την άρνησή σας στην πρόταση των θεσμών ως έχει. Με βοηθά αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.