ATHENS

Η ΕΥΡΩΠΗ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ !!! Ελληνικές ιδέες οι περικοπές των συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ !!!

Όλο και περισσότερες λεπτομέρεις για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνταντήσεων του Brussels Group βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας πολλά ερωτήματα για το ποια στάση τηρεί τελικά η ελληινκή πλευρά.

Τη στιγμή, που η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ξεκάθαρα πλέον ότι έχει κάνει ήδη πολλά βήματα πίσω (ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχει παραδεχθεί ότι η περιβόητη πρόταση των 47 σελίδων ήταν καταστάλαγμα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ενώ την ίδια στιγμή, ο Νίκος Φίλης ομολόγησε σήμερα ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί) από την Ευρώπη έρχονται πληροφορίες που αδειάζουν ακόμα περισσότερο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε σήμερα ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, η αύξηση του ΦΠΑ είναι ελληνική ιδέα. «Όπως αποκάλυψε πηγή από το περιβάλλον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το Brussels Group δεν έχει προτείνει απολύτως τίποτα για τον ΦΠΑ!» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή «όλα τα ποσοστά, ακόμη και η ίδια η επιλογή να βρεθούν τα λεφτά από τον ΦΠΑ είναι της ελληνικής κυβέρνησης». Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι η πρόταση που φέρονται να κάνουν οι δανειστές για ΦΠΑ 23% και διαρρέεται τα τελευταία 24ωρα, πολύ απλά δεν ισχύει.

«Η μόνη δουλειά που έχει το κλιμάκιο της Κομισιόν, το κλιμάκιο της ΕΚΤ και το κλιμάκιο του ΔΝΤ στο Brussels Group είναι να αξιολογούν, αυτά που τους φέρνει η ελληνική πλευρά» τόνισε η ίδια πηγή στο Star.


Reuters: Το ΔΝΤ δεν πρότεινε μείωση των συντάξεων
Κι σε αυτό πρέπει να προστεθεί και το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ δεν πρότεινε ποτέ μείωση των συντάξεων .



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.