ATHENS

Σαμαράς σε Τσίπρα: Κοιτάξτε μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας !!!

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, παιρνοντας τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό επί μήνες και πρόσθεσεε ότι η χώρα πάει σε τρίτο μνημόνιο, με νέα μέτρα

«Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα μπορούσα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδουβελη» είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε πια ότι mail αυτό ήταν πολύ καλύτερο από αυτά που προτείνουν τώρα οι δανειστές. « Είναι θράσος να μας ρωτάτε αν είμαστε με τους δανειστές» υπογράμμισε.
«Τρία πράγματα πρέπει να γίνουν»

Η μεγάλη μάχη δεν είναι τώρα αλλά όταν θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση για το νέο Μνημόνιο σημειωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να γίνουν τρία πράγματα

1) Να βάλετε τέρμα στις συκοφαντίες

2) Να αλλάξετε πολιτική και πάψετε να «χαϊδεύετε αυτιά» στον Δημόσιο Τομέα αρνούμενοι την αξιολόγηση και εξυπηρετώντας τους συνδικαλιστές.

«Είμαι ήδη σε επαφή με ηγέτες και αξιωματούχους για να μειωθεί ο πόνος. Είμαι όμως υπέρ του ιδιωτικού τομέα, όχι των ημετέρων. Αν επισπεύσετε στις ιδιωτικοποιήσεις και εξυγιάνετε το δημόσιο θα μειωθεί η απαίτηση για φόρους», είπε.

3) Να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας. Τους τρεις πρώτους μήνες της κυβέρνησης τα φορολογικά έσοδα είχαν υστέρηση 900 εκατ. αλλά δεν φάνηκε στα έσοδα γιατί εισπράτταμε κοινοτικά κονδύλια. Με αυτά σας προικοδοτήσαμε τους πρώτους μήνες του 2015. Τον Μάϊο όμως αυτό τελείωσε και η υστέρηση τον συγκεκριμένο μήνα έφτασε το 1 δισ., εκτοξεύοντας το δημοσιονομικό κενό.

«Φέρτε τη συμφωνία και θα σας πούμε τη γνώμη μας. Με τους βουλευτές σας όμως μπορείτε να πάρετε σκληρές αποφάσεις;», αναρωτήθηκε.
«Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, μην γίνετε μοιραίος κ. Τσιπρα»

Ο κ. Σαμαρας ειπε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά η χώρα δεν αντέχει τις εκλογές και επεσήμανε: Θα πάτε σε εκλογές με την χώρα σε κατάσταση αναβρασμού; Εκτός κι αν αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος σας. Να μας βγάλετε από το ευρώ. Οι εκλογές μπορεί να λάβουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα για "ναι" ή "όχι" στο ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα αν είναι βέβαιος, την ώρα που ζητά τη στήριξη της αντιπολίτευσης, ότι θα τον στηρίξει το ίδιο του το κόμμα.

«Κοιτάξτε να μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδας», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.