ATHENS

Α.Μέρκελ: "Όλα τα θέματα θα λυθούν" !!! Θα περιλαμβάνει και ρύθμιση του ελληνικού χρέους !!!

Για συμφωνία ότι "η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εργαστεί μετ' επιτάσεως ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα", έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση από την άλλη αναφέρει ότι θα συμφωνήσει μόνο εάν περιλαμβάνεται ρητώς το θέμα της ρύθμισης του χρέους.

Η κυρία Μέρκελ είπε ότι κάθε ημέρα για την Ελλάδα μετράει και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν όλα τα θέμτα σωστά.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο, επίσης, για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» στην τριμερή των Βρυξελλών.

Σημείωσε, τέλος, ότι η αίσθησή της είναι πως πλέον υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας με τους Θεσμούς και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί.

Τι έγινε χθες στην τριμερή

Ο κατ' αρχήν στόχος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα, δηλαδή να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλα να αποκατασταθεί η επικοινωνία μαζι τους, επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ έγινε σε καλό και φιλικό κλίμα, ιδίως μετά την επίδειξη διάθεσης για νέες υποχωρήσεις που επέδειξε η ελληνική πλευρά σε θέματα, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα. Κατά τη συνάντηση ειπώθηκε ότι πρέπει να αναζητηθεί η χρυσή τομή και μάλλον αυτό θα γίνει με τη διολίσθηση της Αθήνας στο στόχο του 1% που έχουν θέσει οι δανειστές. Επίσης, στο τραπέζι παραμένει το θεμα του ΦΠΑ, με την κυβερνηση να συζητά διορθωτικές κινήσεις στην αρχική της πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνηση διαβεβαίωσε την άλλη πλευρά ότι θα καταβάλει προσπάθειες να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά έθεσε μετ´ επιτάσεως το αίτημα για ρύθμιση του χρέους, αποκατάσταση της χρηματοδοτησης και ενίσχυση της ανάπτυξης, ώστε η όποια συμφωνία να είναι βιώσιμη.

Στο θέμα αυτό της βιωσιμότητας επέμεινε και ο πρωθυπουργος στις δηλώσεις του αμέσως μετά - Μερκελ και Ολάντ απέφυγαν να πουν οτιδήποτε στον Τύπο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.