ATHENS

Ξανά στις αγορές η Ζάμπια πουλώντας ευρωομόλογα !!!

Η οποία το 1980 δεν αποπλήρωσε το ΔΝΤ.

Στις αγορές βγαίνει ξανά η Ζάμπια –η οποία το 1980 δεν πλήρωσε το ΔΝΤ όπως και τώρα η Ελλάδα- πουλώντας ευρωομόλογα ώστε να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει τη διαδικασία για να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων σε ευρώ προκειμένου να αντλήσει δύο δισ. ευρώ.

Η απόδοση που θα έχει το νέο ομόλογο σε ευρώ δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί, ωστόσο η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σε δολάρια που ωριμάζει το 2024 βρίσκεται στο 8%, τη στιγμή που η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται στο 12,71%.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ζάμπιας, Αλεξάντερ Τσικουάντα, δήλωσε χθες ότι έχει ήδη ενημερώσει το Κοινοβούλιο για την πρόθεση της κυβέρνησης να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μέσω δανεισμού σε ευρώ, ωστόσο αρνήθηκε να αναφέρει λεπτομέρειες, όπως το ύψος του ποσού που επιθυμεί να αντλήσει από την αγορά ή τον ακριβή χρόνο που θα γίνει αυτό.

Ο κ. Τσικουάντα ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει μέσω των αγορών δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση αποδίδει τη διόγκωση του ελλείμματος στην υποχώρηση της τιμής του χαλκού, η οποία περιόρισε τα έσοδα του κράτους τη στιγμή που σημειώθηκε υπέρβαση στις δαπάνες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.