Αυτό είναι το νέο σχέδιο των δανειστών: Αποπληρωμή δανείων το 2087 και "κούρεμα" 40% με μείωση του επιτοκίου !!!

Σχέδιο για τη βιωσιμότητα του χρέους και το κούρεμα του κατά 40% περίπου, με ταυτόχρονη ελάφρυνση των ετήσιων δόσεων των δανείων στο μισό καταθέτουν οι δανειστές.

Σε γενικές γραμμές στο σχέδιο προβλέπεται παράταση της αποπληρωμής χρέους στα 60 χρόνια (δηλαδή 30 επιπλέον), καθώς και η μείωση του επιτοκίου, δύο ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μείωση του χρέους περίπου κατά 40% από αυτό που θα πληρωνόταν στο τέλος της 60ετίας. Δηλαδή, πάμε για αποπληρωμή του χρέους το 2087!

Επίσης, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο στο οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα των άμεσων υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του ESM.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο είναι μεν σε γνώση των Ελλήνων διαπραγματευτών, αλλά δεν έχει δοθεί από τους δανειστές επίσημα, που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στα χέρια της μία υπόσχεση, αλλά όχι ακόμα επισήμως τη λύση που θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα το σχέδιο η Ελλάδα θα δεσμευθεί για πολύ πιο ήπια και λογικά μέτρα από αυτά που προέβλεπε το mail Χαρδούβελη:

Να επιτύχει μικρά και αργά αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα λίγα χρόνια.
Να εξηγήσει με λογική λεπτομέρεια τι μέτρα θα λάβει για να επιτύχει αυτά τα πλεονάσματα.
Να παρουσιάσει τα σχέδιά της για ένα μερικό δημοσιονομικό και διαρθρωτικό πακέτο που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση του δημόσιου τομέα, τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, μερικές ιδιωτικοποιήσεις και ίσως κάποιες λιγότερο αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και το ασφαλιστικό σύστημα.

Σε αντάλλαγμα, οι Θεσμοί:

Θα συμφωνήσουν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέος στο πλαίσιο που προαναφέρθηκε. Αν δεν υπάρξει άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα παρατείνουν την περίοδο των διαπραγματεύσεων για 4-6 μήνες, παράλληλα με την αποδέσμευση ενός ποσού που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ χωρίς επιπλέον απώλειες στα αποθεματικά της ή άλλα έκτακτα μέτρα και η αποδέσμευση θα γινει πριν από τις 30 Ιουνίου.

H Eλλάδα ως το 2057 πρέπει να αποπληρώσει 284 δισ. ευρώ από τα πλεονάσματα που υποτίθεται θα παρουσιάζει κάθε χρόνο, ενώ το συνολικό χρέος ξεπερνά τα 330 δισ. ευρώ!
Όπως θα δείτε στον πίνακα που ακολουθεί γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι χωρίς διαγραφή μέρους του χρέους δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα να συνέλθει και να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αφού είναι πρακτικά αδύνατον να βγει στις αγορές και να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο μακροπρόθεσμα για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη.

Και κανείς δεν θέλει και δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια "αποικία" χρέους.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...