ATHENS

Οι tour operators ζητούν ρήτρα χρεοκοπίας από τους έλληνες ξενοδόχους !!!

Οι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί υποχρεώνουν ξενοδόχους στην Ελλάδα να υπογράψουν και ρήτρα “χρεοκοπίας” ενώ ζητούν επιπλέον διασφαλίσεις για την περίπτωση Grexit.

Οπως γράφει η "Καθημερινή" με τη νέα ρήτρα, ο ξένος διοργανωτής θα έχει το δικαίωμα μη πραγματοποίησης του συνεδρίου χωρίς να καταβάλει για την ακύρωση αποζημίωση στο ξενοδοχείο, εάν οδηγηθεί η χώρα σε πτώχευση.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των ξένων οργανισμών θέτουν ζητήματα πρόσθετων διασφαλίσεων τους στην περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός Ευρώ.

Επίσης οι οικονομικοί όροι των συμβολαίων σχετίζονται και με τις δρομολογούμενες μεταβολές των συντελεστών του ΦΠΑ στον τουρισμό.

Οι απαιτήσεις των ξένων έρχονται σε συνέχεια άλλων προς Ελληνες επιχειρηματίες που τους ζητούν να πληρώσουν σε μετρητά τα προϊόντα που αγοράζουν από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, για την εισαγωγή πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού οι προμηθευτές ζητούν να πληρώνονται άμεσα, με ρευστό και όχι με επιταγές ή σε δόσεις καθώς φοβούνται ελληνική χρεοκοπία.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.