ATHENS

Ήττα Ομπάμα στη Γερουσία !!!

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στη Γερουσία για την έγκριση του νόμου "Freedom Act", με τον οποίο θα έμπαινε φρένο στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων και των άλλων επικοινωνιών, που είχαν ξεκινήσει μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με τον περιβόητο νόμο "Patriot Act".

Συγκεκριμένα, σε ψηφοφορία που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας, υπέρ της πρότασης του Λευκού Οίκου ψήφισαν 57 γερουσιαστές, ενώ για την έγκριση απαιτούνταν 60. Κι αυτό πρά το γεγονός ότι στην αντίστοιχη ψηφοφορία που είχε προηγηθεί στη Βουλή, η πλειοψηφία υπέρ του νόμου ήταν ευρεία.

Όμως, οι αντίπαλοι του νομοσχεδίου κατάφεραν να ππείσουν αρκετούς γερουσιαστές ότι με τον περιορισμό της δικαιοδοσίας της NSA, θα τεθεί σε κίνδυνο ο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" σε μια περίοδο που οι τζιχαντιστές εντείνουν τη δράση και τις απειλές τους.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τζέιμς Κλάπερ, θέλει να τερματίσει τη συνεργασία του με τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND, με το επιχείρημα ότι οι Γερμανοί δεν είναι σε θέση να κρατούν μυστικά απόρρητα στοιχεία και δεδομένα...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.