Mε τις "ευλογίες" της Αιγύπτου, η Λιβύη βομβάρδισε ανηλεώς το τουρκικό πλοίο που μετέφερε εξοπλισμό μαζί με 60 μέλη του ISIS στη Ντέρνα !!!

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τουρκικό πλοίο TUNA-1 που προσπάθησε να προσεγγίσει το κατεχόμενο από το Ισλαμικό Κράτος λιμάνι Ντέρνα στη Λιβύη και βομβαρδίστηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας (Πρώτοι είχαμε αποκαλύψει το θέμα εδώ).


 Συγκεκριμένα το "πειρατικό" πλοίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό μαζί με 60 ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους του ISIS από τη Συρία στη Ντέρνα ενώ δεν βομβαρδίστηκε απλά από από τις ακτές αλλά οι Λίβυοι εξαπέλυσαν και δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον του με τους Τούρκους να φεύγουν με την "ουρά στα σκέλια" με βαριές απώλειες ανάμεσα τους!

Σύμφωνα με τον Λίβυο αξιωματούχο στο Tobruk Naseeb Al-Abidi "το πλοίο κουβαλούσε φορτίο όπλων στη Ντέρνα, σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν πάρει άλλο διάδρομο και θα απαντούσαν όταν τους καλούσαμε" .

Το πλοίο είχε προειδοποιηθεί από τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να μην πλησιάσει στο λιμάνι Ντέρνα αλλά οι Τούρκοι πήγαν να το παίξουν πειρατές, έφαγαν τις βόμβες τους και το πλοίο αφού έπιασε φωτιά αιχμαλωτίστηκε από τους Λίβυους.

Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκε ένας αξιωματικός του τουρκικού πλοίου, ενώ το καράβι οδηγήθηκε στο λιμάνι του Τομπρούκ, όπου εδρεύει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης από τους τζιχαντιστές της ISIS που στηρίζονται από την Τουρκία.

Η Τουρκία, μαζί με το Κατάρ, είναι οι μόνες χώρες διεθνώς των οποίων αξιωματούχοι διατηρούν επαφές και με την ισλαμιστική ψευδοκυβέρνηση των πραξικοπηματιών που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη της Λιβύης και στην οποία κυριαρχεί ο πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Τόσο η Άγκυρα όσο και η Ντόχα είχαν στηρίξει καθ΄ όλη τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, από την Τυνησία έως τη Συρία, τα κατά τόπους τμήματα της Αδελφότητας, ελπίζοντας σε αύξηση της επιρροής τους στον μουσουλμανικό κόσμο με νέες συμμαχίες. Αντιθέτως, η Σαουδική Αραβία ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος της αύξησης της επιρροής της Αδελφότητας.

Η επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης, που είναι σύμμαχος με την Αίγυπτο, έχει καταγγείλει στο παρελθόν ότι η Τουρκία υποστηρίζει όχι μόνο τους ισλαμιστές της Τρίπολης αλλά και τους τζιχαντιστές της Ντέρνα.

Ποιά ήταν η αντίδραση της Τουρκίας; Eπέδωσε διπλωματική νότα στις Λιβυκές Αρχές ενώ το πλοίο ζήτησε να επιστρέψει στην Τουρκία ζητώντας συνοδεία, σύμφωνα με Τούρκο αξιωμτούχο που μίλησε στη διαδικτυακή έκδοση της Χουριέτ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ (Hürriyet), σκοτώθηκε ο τρίτος αξιωματικός και πολλά μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν, όταν το εμπορικό πλοίο δέχτηκε αεροπορική προσβολή κοντά στις ακτές της Λιβύης.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, το εμπορικό πλοίο TUNA-1 έπλεε προς το Τομπρούκ με φορτίο...."γυψοσανίδας" που είχε φορτώσει στην Ισπανία όταν δέχτηκε αεροπορική επιδρομή στα διεθνή ύδατα, 13 μίλια μακριά από το λιμάνι του Τομπρούκ, ενώ το πλοίο δέχθηκε και δεύτερη αεροπορική επίθεση ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η Τουρκία καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε από τις λιβυκές Αρχές να σταματήσουν τις πολεμικές ενέργειες εναντίον των τουρκικών πλοίων στην περιοχή. Μήπως τους παρακάλεσαν κιόλας;

Ωστόσο, οι Λίβυοι κυβερνητικοί επιμένουν, ότι το πλοίο βομβαρδίστηκε επειδή ενώ είχε προειδοποιηθεί να μην πλησιάσει στο λιμάνι της Ντέρνα, που το κατέχει το Ισλαμικό Κράτος, εκείνο αγνόησε τις προειδοποιήσεις.

Το γεγονός αυτό μαζί με τις πληροφορίες που αποκάλυψε χτές το defencenet.gr (διαβάστε εδώ) δείχνουν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξοπλισμού των τζιχαντιστών στη Λιβύη με σκοπό την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης. Αφού απέτυχαν οι Τούρκοι, ανέλαβαν δράση τα ΗΑΕ.

Γίνεται κατανοητό ότι οι Τούρκοι μπροστά στην σθεναρή αντίδραση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης με τις ευλογίες και της Αιγύπτου έκαναν πίσω. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από την ισχύ των όπλων αφού χρησιμοποιούν το δόγμα "win by fright not by fight". Η πραγματική διάσταση του γεγονότος αυτού είναι τεράστια αφού η Άγκυρα είχε νεκρό και τραυματίες ενώ η Λιβύη πραγματοποίησε δύο αεροπορικές προσβολές στο πλοίο με ταυτόχρονα πυρά από τις ακτές της.

Ο "Σουλτάνος" Ρ.Τ.Ερντογάν δεν τόλμησε να στείλει βοήθεια τη στιγμή που οι δικοί του βομβαρδίζονταν ανηλεώς...

Δείτε φωτογραφίες του πλοίου πριν και...μετά!





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...