«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΕΤΕΑ: Βάζουν χέρι σε ομόλογα για πληρωμή συντάξεων !!!

Σε «σπάσιμο» ομολόγου προκειμένου να πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις και να μην προχωρήσει στη μείωσή τους -όπως προβλέπει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος- οδεύει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης αναζητώντας 100 εκατ. ευρώ προκειμένου στις 29-30 Μαΐου να πληρώσει συντάξεις στους 1,080 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Να σημειωθεί ότι, στο ΕΤΕΑ, το μηνιαίο κόστος συντάξεων ανέρχεται σε 196,6 εκατ. ευρώ ενώ καταβάλλει κατά μέσο όρο και αναδρομικά της τάξης των 36 εκατ. ευρώ.

Πλέον, και με τη νέα κυβέρνηση να αρνείται οποιαδήποτε εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, όπως αναφέρει το Euro2day, αφού επισημάνθηκε η «τρύπα» των 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων Ιουνίου, κατατέθηκε πρόταση για ρευστοποίηση περιουσίας, πιθανότατα από τα ομόλογα που βρίσκονται τοποθετημένα στο Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ ΕΛΛ -2,46%, χωρίς να αποκλείεται και η ρευστοποίηση μετοχών.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς απουσίαζε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας.

Με σημαντική καθυστέρηση αναμένεται να καταβληθεί φέτος και το ΕΚΑΣ στους χιλιάδες νέους συνταξιούχους – δικαιούχους του επιδόματος. Η επίσημη αιτιολογία σύμφωνα με έγγραφο του IKA είναι ότι «προς το παρόν, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ηλεκτρονικού ελέγχου των δικαιούχων μέσω της διασταύρωσης των αρχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της ΗΔΙΚΑ» που θα έπρεπε να τελειώσει έως τις 30 Απριλίου, ώστε αναδρομικά και Επίδομα να δοθούν στους νέους δικαιούχους τον Μάιο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...