ATHENS

Handelsblatt : Ποιο Grexit; Τώρα έρχεται το Varoufexit !!!

Νέα επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και της Ελλάδας, εξαπολύει ο γερμανικός Τύπος, με την εφημερίδα Handelsblatt να κάνει λόγο ακόμα και για Varoufexit.

Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στους New York Times πως ηχογράφησε τις συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο άτυπο Eurogroup της Ρίγα.

Riga Gate: Οι μέρες του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μετρημένες...

«Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολα θα μπορεί να κρατηθεί στο πόστο του», αναφέρει η Handelsblatt. Μάλιστα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για Riga Gate και για κίνδυνο Varoufexit, σχολιάζοντας ότι ενδεχομένως οι μέρες του Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ να είναι μετρημένες.

Ο συντάκτης σχολιάζει ότι οι σχέσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του είναι ήδη πάρα πολύ κακές, ενώ μετά την παραδοχή της ηχογράφησης αναμένονται έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, ο συντάκτης αναρωτιέται αν ο Ελληνας υπουργός έχει ηχογραφήσει και άλλες συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών, ενώ τονίζει πως στο μέλλον όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι θα είναι πολύ προσεκτικοί όταν μιλούν μπροστά σε Ελληνες.

Ο ίδιος πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει σήμερα ότι κατέγραψε ηχητικά το Eurogroup και μπαίνοντας στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί μίλησε για «παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.