Ξαφνική ανάσα !!!! «Κούρεμα» 10,9 δις. ευρώ από το χρέος !!!

Το δημόσιο χρέος φτάνει τώρα τα 312,7 δις. ευρώ!

Οι Ευρωπαίοι μάς «έσβησαν» τα 10,9 δισ. ευρώ που επέστρεψε το ΤΧΣ στον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.


Στα 312,7 δισ. ευρώ μειώθηκε το δημόσιο χρέος κατά το μήνα Μάρτιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, ενώ το ύψος του χρέους στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ήταν στα 324,1 δισ. ευρώ, το Μάρτιο του 2015 το χρέος διαμορφώθηκε στα 312,7 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, η διαφορά είναι στα 11,4 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, παρατηρείται τόσο μεγάλη μείωση του δημοσίου χρέους, ωστόσο αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην επιστροφή των 10,9 δισ. του ΤΧΣ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.


Όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα, το Δημόσιο κατά το μήνα Δεκέμβριο είχε στα ταμεία του διαθέσιμα ύψους 2,57 δισ. ευρώ. Στο διάστημα που ακολούθησε και μέχρι τον Μάρτιο και ενώ η Αθήνα δεν έχει πάρει καμία δόση από τους δανειστές τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν στα 796 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...