ATHENS

FINANCIAL TIMES: Ο φόβος αεροπορικού ατυχήματος και το… ατύχημα Grexit !!! Γιατί ο Τσίπρας ταξίδεψε με C-130 !!!

«Οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν πολύ άσχημα», αποκαλύπτει Έλληνας αξιωματούχος στους Financial Times, ο οποίος επιρρίπτει σημαντικές ευθύνες στη σκληρή στάση της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι άνθρωποι που έχουν μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι είναι κατηφής καθώς πλέον αναγνωρίζεται ο σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Ο αξιωματούχος που βρίσκεται σε επαφή με τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως «η Γερμανία παίζει σκληρά. Ακόμα και η Μέρκελ δεν είναι πλέον τόσο ανοικτή σε βοηθήσει όπως και πριν».


Η Αθήνα ανησυχεί ιδιαιτέρως για τη στάση του ΔΝΤ, αναφέρει η εφημερίδα, και ο κ. Τσίπρας έχει προσπαθήσει να πείσει τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ώστε να καμφθούν οι απαιτήσεις του.


Η παρατεταμένη κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε περικοπές των δαπανών στον δημόσιο τομέα, με τα κεφάλαια να εκτρέπονται από τα νοσοκομεία, τις επιδοτήσεις της ΕΕ και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, ώστε να καλυφθούν οι μηνιαίες πληρωμές προς το ΔΝΤ.


Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας και η ελληνική αποστολή αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα στη Ρίγα με αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας C-130, διότι τα τρία επίσημα αεροσκάφη της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να απογειωθούν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, εξαιτίας των περικοπών του προϋπολογισμού, καταλήγουν οι Financial Times.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.