Bloomberg: "Η Α.Μέρκελ γοητευμένη από τον Α.Τσίπρα συγκρούεται με τον Β.Σόιμπλε για την Ελλάδα" !!!

Υπάρχει περίπτωση η Α.Μέρκελ να έχει έρθει σε ενδοκυβερνητική σύγκροτση με τον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε "για τα μάτια του Α.Τσίπρα"; Κι όμως αν πιστέψουμε το Bloomberg αυτό συμβαίνει.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει "γοητευθεί" σε πολιτικό επίπεδο από το νεαρό Ελληνα πρωθυπουργό και όχι μόνο πλέον στηρίζει την Ελλάδα αλλά έχει ενοχληθεί σφοδρά που ο Β.Σόιμπλε επαναφέρει σενάρια περί χρεοκοπίας, τι στιγμή που η ίδια κάνει τα πάντα να μην υπάρξει σύγκρουση και η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών, παραμένοντας όμως στην ευρωζώνη

Όπως μεταδίδει το Bloomberg με αφορμή τις πιέσεις που δέχεται η Γερμανίδα Καγκελάριος από ορισμένους βουλευτές της να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, η Α.Μέρκελ τους έχει ενημερώσει "να μην μιλάνε σε μια τόσο ευαίσθητη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών".

Ενώ ο Σόιμπλε έχει δείξει επανειλημμένα την οργή του με την κυβέρνηση Τσίπρα και την σκληρή διαπραγμάτευση του Γ.Βαρουφάκη. Και το δείχνει με κάθε τρόπο. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 12 Μαρτίου στην αυστριακή τηλεόραση ότι θα μπορούσε να «δει» μια έξοδο της Ελλάδας από την Ζώνη του ευρώ.

Και μόλις το Σάββατο ενώ όλα πήγαιναν καλά στην διαπραγμάτευση βγήκε και μίλησε για "πιθανότητα ξαφνικής χρεοκοπία της Ελλάδας"! Προκαλώντας, κατά το Bloomberg, την οργή της Α.Μέρκελ.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη της Μέρκελ που μιλά στο Bloomberg, "η καγκελάριος δεν είναι καθόλου χαρούμενη με αυτή την υπονομευτική τακτική του Σόιμπλε. Ο λόγος που ακόμη δεν τον έχει απομακρύνει ή επιπλήξει είναι γιατί το αποδίδει στην ιδιότροπη ιδιοσυγκρασία του που προέρχεται από την αναπηρία του".

Αλήθεια ή ψέματα; Παίζουν μήπως "τον καλό και τον κακό αστυνομικό"; Ισως ναι, ίσως όχι. Ετσι ή αλλιώς η γλώσσα του σώματος της Α.Μέρκελ κατά την επίσκεψη του Α.Τσίπρα "μιλούσε" για την ιδιαίτερη συμπάθεια που επιδείκνυε στο νεαρό Ελληνα πρωθυπουργό.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...