Bloomberg: Στις 29 Μαΐου ίσως υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα !!!

Στο σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, κάνει λόγω για δέκα ορόσημες μέρες που απομένουν μέχρι τις 29 Μαΐου, λέγοντας πως είναι πιθανή μια χρεοκοπία της Ελλάδας εκείνη την μέρα.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμά που υπογράφεται από τον Μάρκ Γκίλμπερτ, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ολοένα και περισσότερο ανάγκη την επείγουσα παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ αλλά οι επαρκείς εγγυήσεις (τα περίφημα collateral) για να καλυφθεί η χρηματοδότηση, φθάνουν μέχρι το ποσό των 95 δισ. ευρώ.


Παρουσιάζοντας ένα διάγραμμα, το Bloomberg εξηγεί ότι πιθανότατα αυτό το όριο θα το «πιάσει» η Ελλάδα στις 29 Μαΐου.



Όπως τονίζει ο αρθρογράφος, η δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη για την Ελλάδα θα μπορούσε να μην επαληθευτεί εάνείτε ο ρυθμός ζήτησης χρημάτων της Ελλάδας από το ΕΚΤ επιβραδυνθεί, είτε η ΕΚΤ γίνει πιο γενναιόδωρη είτε οι δανειστές αποδεσμεύσουν ένα μέρος των κεφαλαίων που η Ελλάδα ζητά. Κανένα, όμως, από αυτά τα τρία δεν μοιάζει πιθανό, σύμφωνα με τον Γκίλμπερτ, ο οποίος καταγράφει και την αντίδραση του Βάιντμαν για «αυξανόμενη πολιτικοποίηση των κεντρικών τραπεζών και τις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες» από την ΕΚΤ.


«Έχει δίκιο να ανησυχεί ο Βάιντμαν. Δεδομένου ότι η Ελλάδα προσεγγίζει το μαθηματικό όριο των δικαιωμάτων της στο πρόγραμμα ELA, η ΕΚΤ μπορεί να βρεθεί στη δύσκολη θέση να ενεργήσει ως δικαστής, ένορκος και δήμιος. Ας ελπίσουμε ότι οι πολιτικοί μπορούν να βρουν μια λύση πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, το οποίο, πλέον, απέχει μόλις 10 ημέρες» καταλήγει το δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...