Βουλγαρία: Στρέφεται στις ΗΠΑ για την εξόρυξη Πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα !!!

Η Βουλγαρία στρέφεται στις Ηνωμένες πολιτείες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της χώρας « προσκαλώντας» αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς στο κλάδο αυτό, να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων novinite.com.


Σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ενέργειας, Ντελιάν Ντομπρέφ, παρουσίασε στο Χιούστον, τις δυνατότατες γεωτρήσεις και εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα, σε κορυφαίες αμερικανικές και διεθνείς εταιρείες.


Ο Ντόμπρεφ συμμετέχει στην OTC 2015 (Offshore Technology Conference), μαζί με τον Υφυπουργό Ενέργειας Zhecho Stankov και τον Delyan Ντιμιτρόφ από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κρατικής διαχείρισης μεταφοράς φυσικού αερίου Bulgartransgaz.
Η έμφαση στην παρουσίαση εστιάζεται στις ευκαιρίες για εξόρυξη στα βουλγαρικά ύδατα, σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο , στα οικόπεδα Teres και Silistar. 

Η βουλγαρική αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους ορισμένων εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών των ΗΠΑ στον τομέα των υδρογοναθράκων, στη διάρκεια της διάσκεψης στο Χιούστον.
Οι προσφορές για εξερεύνηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα θαλάσσια οικόπεδα Silistar και Teres, που βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα της Μαύρης Θάλασσας, της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, και ξεκίνησαν στις 18 Απριλίου, μετά τη δημοσίευση των ανακοινώσεων στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι άδειες για αναζήτηση και έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν ισχύ για περίοδο διάρκειας 5 χρόνων.Πέρα από αυτό, ο Βούλγαρος αξιωματούχος Ντελιάν Ντομπρέφ, δήλωσε πρόσφατα στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ότι, η εξερεύνηση στο κοίτασμα Han Asparuh έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, προσθέτοντας ότι η γαλλική Total, η Αυστριακή OMV, και η ισπανική Repsol εργάζονται εκεί για τρία χρόνια .


Ο Βούλγαρος κυβερνητικός αξιωματούχος σημειώνει ότι η προκαταρκτική γεώτρηση θα διεξαχθεί το 2016, και η εμπορική παραγωγή του φυσικού αερίου θα μπορούσε να ξεκινήσει τέσσερα χρόνια αργότερα.
Όπως διαβάζουμε στο pentapostagma.gr, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης θάλασσας, η διένεξη της Ρωσίας και των ΗΠΑ για την Ουκρανία, «μετακίνησαν» αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην περιοχή αυτή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...