Δείτε τον μεγαλύτερο ναυτικό στόλο του κόσμου !!!

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είναι αδιαμφισβήτητα η κυρίαρχη ναυτική δύναμη στον κόσμο.

Τόσο σε χωρητικότητα όσο και σε τεχνική ανωτερότητα, το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη και πιο προηγμένη θαλάσσια στρατιωτική δύναμη του κόσμου. Οι δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ενισχύονται περαιτέρω και από τις στρατιωτικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, στην οποία οι ΗΠΑ διαδραματίζει καίριο ρόλο.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει όλα τα σκάφη που ειναι σε υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απο τον Απρίλιο:




Η ραχοκοκαλιά του Ναυτικού των ΗΠΑ και σημαντικό μέρος της προβολής της αμερικανικης ισχύος σε όλο τον κόσμο είναι το αεροπλανοφόρο. Οι ΗΠΑ εχουν 10 αεροπλανοφόρα στο στόλο τους, περισσότερα απο κάθε έθνος. Η Ινδία, η οποία κατασκευάζει το τρίτο της αεροπλανοφόρο, ειναι δευτερη σε αριθμό αεροπλανοφόρων στον κόσμο.
Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα για τον στόλο των ΗΠΑ ειναι και τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Βέβαια αναμενόμενο ήταν και η Ρωσία να θέλει να προσθέσει ενα αεροπλανοφόρο στον στόλο της ( Η Ρωσία εχει κυρίως ελικοπεροφόρα). Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρωσία ετοιμάζει το νέο υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο της σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ναυτική της υπεροχή απέναντι στις ΗΠΑ.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...