Καζάνι που βράζει η Αλβανία εξαιτίας του Ερντογάν !!!

Ο χαρακτηρισμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τρομοκρατική οργάνωση» για το κίνημα Γκιουλέν ήταν αρκετός για να ανάψουν τα αίματα στην Αλβανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι έκανε λόγο για «πολιτικά αιτήματα» από την πλευρά του Τούρκου προέδρου.

«Το αίτημα αυτό τού Τούρκου προέδρου έλαβε την πρέπουσα απάντηση από τις αρμόδιες αλβανικές αρχές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχίρι, σε μια έμμεση αναφορά στην αντίδραση της υπουργού Παιδείας της Αλβανίας, η οποία δήλωσε ότι το «δίκτυο των τουρκικών κολεγίων και των σχολείων που χρηματοδοτείται από το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Αλβανία τηρεί όλους τους κανόνες και λειτουργεί εντός του πλαισίου της αλβανικής νομοθεσίας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τίρανα, στις 13 Μαΐου, ζήτησε από τα «αδέλφια» του, όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον πρόεδρο της χώρας Μπουγιάρ Νισάν, να απαγορεύουν τη λειτουργία του δικτύου των σχολείων και γενικότερα τις επενδύσεις στην εκπαίδευση από το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ούτε ο Έντι Ράμα, αλλά ούτε και ο Μπουγιάρ Νισάνι έχουν πάρει θέση σχετικά με το αίτημα αυτό του τούρκου προέδρου.

Πολλοί δημοσιογράφοι, αναλυτές ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως ο Μπεν Μπλούσι, έχουν ζητήσει, από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας, διευκρινίσεις σχετικά με τη θέση τους για το θέμα, το οποίο και θεωρούν «διπλωματικό σκάνδαλο» σε μια «προσπάθεια να εμπλακούν τα Τίρανα στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις της τουρκικής πολιτικής».



ΠΗΓΗ: http://www.sahiel.gr/2015/05/blog-post_67.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...