Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ !!! Έξω παρακαλάμε για συμφωνία και μέσα στήνονται γλέντια προσλήψεων !!!

Τη στιγμή που στο εξωτερικό η ελληνική αντιπροσωπεία διαπραγματεύεται με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ούτως ώστε να ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης στο εσωτερικό έχουν στηθεί γλέντια προσλήψεων, παρ” όλο που μια από τις κόκκινες γραμμές των δανειστών είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις 11 το πρωί δόθηκε εντολή από την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτίριο με πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν συμβολικά δυο μικρά κορίτσια κρατώντας τη γαλανόλευκη, ενώ φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι ανοιχτή, είναι η φωνή κάθε αγωνιστή».

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει από το πρωί μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της είχε παρακινήσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν μπροστά από το κτήριο και να εισέλθουν σε αυτό, επιστρέφοντας στις θέσεις τους για να εργαστούν ξανά. Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να κρατηθούν και σκαρφάλωναν στα κάγκελα. Όπως δηλώνουν πληρώνονται ήδη μετα την ψήφιση του νομοσχεδίου απο τις 30 Απριλίου και θελουν τα χρήματα που παίρνουν να τα δικαιολογούν.




Το γλέντι των καθαριστριών στην Καραγιώργη Σερβίας
Την ίδια στιγμή, οι καθαρίστριες είχαν στήσει γλέντι στην Καραγιώργη Σερβίας. Το παρών έδωσε και η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η οποία πολύ συγκινημένη και με γλυκά στα χέρια, αγκάλιαζε τις καθαρίστριες. Εκεί ήταν και ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα τους που κέρδισε, αλλά και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Η κ. Βαλαβάνη βγήκε ζωντανά από το σημείο στην εκπομπή του MEGA και δήλωσε: «Είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα όταν δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μου ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι΄αυτές». Πρόσθεσε επίσης: «Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...