Η τελετή υποδοχής του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας !!!

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε η Ελλάδα το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα της Κυριακής.

Αφού το παρέλαβε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, το λείψανο μεταφέρθηκε στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας με αυτοκινητοπομπή. Στη συμβολή Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος υποδέχτηκε το σκήνωμα, το οποίο τοποθέτησε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε με λιτανευτική πομπή στον ομώνυμο ναό της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας στην Αττική, όπου και το υποδέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια ακολούθησε δοξολογία την οποία παρακολούθησαν φορείς της πολιτείας, της πολιτικής, του στρατού και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

Πλήθος πιστών έσπευσαν να προσκυνήσουν το λείψανο, με την συναισθηματική φόρτιση να ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει το λείψανο στην Αγία Βαρβάρα, ο δήμος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...