ATHENS

Συνεργασία Ισπανίας - Τουρκίας για την κατασκευή γιγάντιου αεροπλανοφόρου !!! Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα !!!

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στη διεθνή αμυντική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, καθώς η Τουρκία συμφώνησε με τα ναυπηγεία Sedef και τα ισπανικά ναυπηγεία, για την κατασκευή τυ τουρκικού αεροπλανοφόρου. Πρόκειται για το ακριβότερο σχέδιο που ανέλαβε ποτέ η Τουρκία ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Το σκάφος LPD (Landing Platform Dock) αναμένεται να παραδοθεί το 2021 στο Τουρκικό Ναυτικό.

Το σκάφος θα παρέχει ενδιαιτήσεις για 1.450 άτομα και θα έχει αυτονομία 50 ημερών, με ταχύτητα 22 κόμβων. Θα έχει εκτόπισμα 27.436 τόνων και μήκος 231 και θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που τέθηκε σε υπηρεσία στο Οθωμανικό και το Τουρκικό Ναυτικό. Θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 15 μαχητικά F-35B.
Αν και θα μεταφέρει αεροσκάφη και ελικόπτερα το σκάφος είναι στην πραγματικότητα, περισσότερο από αεροπλανοφόρο.

Θα είναι ένα σκάφος ικανό να μεταφέρει αποβατικές δυνάμεις με τα όπλα και τα πυρομαχικά τους, μαζί με άρματα μάχης και άλλα οχήματα σε κρίσιμες αποστολές. Θα μεταφέρει μικρότερα αποβατικά σκάφη μέσω των οποίων θα αποβιβάζονται τα μεταφερόμενα οχήματα και υλικά και φυσικά το προσωπικό.

Σύμφωνα με ειδικούς το σκάφος αυτό θα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στα χέρια της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής καθώς θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλυ ισχύ και σε πολύ μακρινή απόσταση. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική πλευρά. Ο καθηγητής ναυτικής ασφάλειας στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Ιλκέρ Γκιουρέλ αναφέρει:

"Μια χώρα που σκοπεύει να αναδειχθεί ανάμεσα στις 10 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, μέχρι το 2033, με ακαθάριστο εθνικό προϊόν της τάξης των 2 τρισ. δολαρίων, μιας χώρας που θα είναι μια από τις 32 του κόσμου που θα χρησιμοποιεί πυρηνική ενέργεια, έχοντας δύο πυρηνικούς σταθμούς, μιας χώρας που η παραγωγικής της οικονομία ήδη βασίζεται στην πρόβλεψη πως ο πληθυσμός της θα φτάσει τα 90 εκατ. θα έχει εθνικά συμφέροντα σε παγκόσμια κλίμακα.

Σήμερα το Ναυτικό προσπαθεί να αποκτήσει βάση στο Κατάρ, ώστε να μπορεί να επεμβαίνει στη Σομαλία και να επιδεικνύει την τουρκική σημαία στην Ασία και τον Ειρηνικό. Με το νέο σκάφος το Τουρκικό Ναυτικό πραγματοποιεί ένα ποιοτικό άλμα".
Το "Όραμα για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις του 2033" εξυπηρετεί τους στρατιωτικούς, καθώς τους δίνει νέες στρατιωτικές δυνατότητες, αλλά και τους πολιτικούς, στην Τουρκία, οι οποίοι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τις νέες αυτές στρατιωτικές δυνατότητες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέτωπο. Το ερώτημα είναι πως, πότε και εναντίον ποιου θα χρησιμοποιηθεί η ανανεωμένη τουρκική ισχύς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.