Ο Γερμανός Κεντρικός Τραπεζίτης δεν θέλει η ΕΚΤ να σώσει την Ελλάδα !!!

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα διαμηνύει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, ενώ τάσσεται κατά της συνεχούς αύξησης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Παρόλα αυτά ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης τάσσεται κατά της εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην Handlesblatt.

“Δεν θεωρώ σωστό να λαμβάνουν χρηματοδότηση οι τράπεζες που δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές, προκειμένου να αγοράζουν ομόλογα των χωρών τους”, σημείωσε ο Βάιντμαν, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΕΚΤ και η νομισματική πολιτική δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των χωρών της ευρωζώνης.

Παράλληλα τάχθηκε εκ νέου κατά του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, προειδοποιώντας ότι αυξάνει την πολιτική πίεση προς την κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...