Τώρα ετοιμάζουν και το πείραμα της κρίσης !!!

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μπαίνει και αυτό το δημοψήφισμα , ενώ την ίδια ώρα ο λογαριασμός για τις υποχρεώσεις του Ιουνίου δεν βγαίνει εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία για ρευστότητα με τους δανειστές.

Η διαπίστωση αυτή εκφράστηκε άλλωστε και από τα χείλη του Γιάνη Βαρουφάκη, όταν έλεγε ότι τα διαθέσιμα φθάνουν για περίπου μόλις δυο εβδομάδες.

Μιλάμε ότι αυτή την ώρα το δημοσιονομικό κενό ήδη αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

Από τον περασμένο άλλωστε Ιούνιο η χώρα μας πληρώνει μόνη τις υποχρεώσεις της χωρίς να έχει πάρει ούτε σέντσι ,με τον λογαριασμό πλέον να φθάνει τα 40 δις. ευρώ.

Παρά ταύτα το αυτί των εταίρων μας δεν ιδρώνει και συνεχίζουν να πιέζουν την κυβέρνηση για λήψη όλο και πιο επώδυνων μέτρων.

Σε αυτό το σημείο ενδιαφέρον έχει να θυμίσουμε τη δήλωση Βενιζέλου στην εκπομπή του Χατζηνικολάου η οποία δεν απέχει και πολύ τελικά από την πραγματικότητα, όταν έλεγε ότι «το mail Χαρδούβελη είναι παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτά που μας ζητάνε οι δανειστές σήμερα».

Είναι όντως η πικρή αλήθεια. Το mail Χαρδούβελη άλλωστε είχε χρονικό ορίζοντα έως και τον Ιούνιο όπου θα γινόταν και η αξιολόγηση των μέτρων που θα είχαν ληφθεί. Για το καλοκαίρι και μετά οι δανειστές, έτσι κι αλλιώς δεν είχαν δείξει καθόλου τις προθέσεις τους .

Σήμερα όμως διαφαίνεται ότι προετοιμάζονται για να ζητήσουν «την μάνα τους και τον πατέρα τους» να πάρουμε έως και τον Ιούνιο του 2006.

Τραβάνε το σχοινί και όπου πάει!!!

Το ζήτημα όμως που τίθεται εδώ, είναι το τι θα γίνει αν η Ελλάδα υποχωρήσει για μια ακόμη φορά; Απλώς, θα συνεχίζουν να την εκβιάζουν εις το διηνεκές, έως να βρεθούμε σε πραγματικό αδιέξοδο. Έτσι κι αλλιώς οι πολιτικές τους δείχνουν ότι το θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας δεν τους αφορά!!!

Φαίνεται να έχουν επιλέξει την Ελλάδα για ένα νέο πείραμα. Αυτή τη φορά της παρατεταμένης κρίσης, παρά το γεγονός υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις ώστε να αποφευχθεί!!!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...