Αυξήθηκε κατά 1,1 δις ευρώ ο ELA για τις τράπεζες !!!

Κατά 1,1 δισ. ευρώ αυξήθηκε, το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Το Δ.Σ. της ΕΚΤ, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αποφάσισε ν’ αυξήσει το ανώτατο όριο δανεισμού στα 80 δισ. ευρώ.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν και πάλι ένα ασφαλές περιθώριο ρευστότητας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν προχώρησε σήμερα σε καμία αλλαγή στο καθεστώς των εγγυήσεων (σ.σ δεν αυξήθηκε το ποσοστό του κουρέματος που επιβάλλεται) που πρέπει να καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης από τον μηχανισμό.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...