Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω πτώχευση της Ελλάδας !!!

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε στο Reuters ότι η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους σε μερικές ημέρες δεν δικαιολογείται από τις διαπραγματεύσεις και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ελληνικής χρεωκοπίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση ελπίζουν σε μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ σύντομα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη να δηλώνει την Δευτέρα ότι είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία σε μια εβδομάδα.

Αλλά ο κ. Σόιμπλε τους έκοψε τον αέρα, λέγοντας ότι οι αναφορές από τους θεσμούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα δείχνουν ότι οι συζητήσεις προχωρούν «πολύ διστακτικά».

«Αυτό που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία που προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας». δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Δεν υπάρχει ακόμη καμία ουσία στην απλή ανακοίνωση ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία. Παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στη χρεωκοπία, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι η κατάσταση είναι στα χέρια της Αθήνας: «Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα πάντως».

Μόλις την Τετάρτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης προειδοποίησε ότι η Αθήνα δεν μπορεί να πληρώσει την δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, εκτός αν εκταμιευθεί νέα βοήθεια.

Ο κ. Σόιμπλε είπε: «Μπορώ να καταλάβω τα σενάρια που διατυπώνονται δημοσίως περί πολιτικών λύσεων. Αλλά δεν δικαιολογείται από πουθενά η ουσία τους» και πρόσθεσε «ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την συμφωνία ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα της 20ης Φεβρουαρίου, όταν η Αθήνα έλαβε τετράμηνη παράταση στο δανειακό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης, ότι το ελληνικό ζήτημα θα απασχολήσει τη σύνοδο κορυφής των υπουργών Οικονομικών του G7 και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, αν και επισήμως δεν είναι στην ατζέντα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...